Новини
24 Січня 2022
718

Японія розробила нову систему платежів, що розпізнає обличчя покупців у масках

Пілотна програма триватиме до лютого

Фото: мер Ніігати Яічі Накахара тестує систему розпізнавання облич Glory у кафе/Шиничі Хашімото/asia.nikkei.com

Японська технологічна компанія Glory протестує безконтактну платіжну систему, яка здатна розпізнавати обличчя клієнтів, навіть коли вони носять маски. BioPay було встановлено в 10 магазинах та ресторанах у місті Ніігата, повідомляє Nikkei Asia.

“Після того, як користувач завантажить фотографію свого обличчя та прикріпить банківську картку на сайті компанії Glory, він може купувати в магазинах і ресторанах за одну-дві секунди, стоячи перед екраном, що підключений до системи BioPay”, — пише видання.

Це перше тестування подібної системи в Японії, яке проводиться у кількох місцях і відкрите для всіх. Пілотна програма триватиме до лютого. Glory скористалася субсидією, яку пропонує адміністрація Ніігати для випробувань технологічних систем.

Glory була заснована 1918 року, тоді компанія спеціалізувалася на ремонті обладнання для виробництва лампочок. Тепер банкомати та платіжні сервіси Glory доступні у банках та магазинах більш ніж у ста країнах.

Видання додає, що Ніігата та Glory планують відкрити магазини без працівників, обладнані системою контролю відвідувачів, що входять та виходять із будівлі.

Нагадаємо, група японських учених з Університету префектури Кіото створила прототип захисної маски, яка світиться під ультрафіолетовим світлом, якщо людина хворіє на COVID-19. У продаж такі маски можуть поступити вже 2022 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram