Новини
20 Травня 2022
599

Японія надасть €2 мільйони на безпеку українських АЕС

Гроші будуть передані МАГАТЕ для збереження ядерної безпеки

У четвер Японія оголосила, що пожертвує 2 млн євро ($2,1 млн) Міжнародному агентству з атомної енергії на його зусилля щодо забезпечення безпеки українських ядерних об’єктів, які зазнали атаки росії, повідомляє Japan Today.

Міністр закордонних справ Йосімаса Хаясі оприлюднив обіцянку після зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі, який перебуває з візитом у Японії для переговорів з офіційними особами та відвідування потерпілої від цунамі атомної станції Фукусіма.

Агентство направило експертів на українську Чорнобильську атомну електростанцію, яку було окуповано російськими військовими протягом п’яти тижнів, і ще на одну станцію на півдні України.

МАГАТЕ планує найближчими тижнями направити до Чорнобиля ще одну місію із забезпечення безпеки на запит уряду України.

Хаясі сказав, що Японія фінансує “терміново необхідне відправлення експертів МАГАТЕ та необхідного обладнання” для українських об’єктів.

“Атаки росії на українські ядерні об’єкти абсолютно неприпустимі”, — сказав Хаяші. “Японія, яка пережила ядерну аварію, рішуче засуджує ці дії”.

Нагадаємо, що ЄС скасував на рік ввізні мита для України. Лібералізація торгівлі здійснюється для підтримки економіки нашої держави.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram