Новини
21 Вересня 2022
387

Які країни замінять рф на європейському ринку

Через нафтове ембарго росія втратить 75% доходів

Внаслідок розпочатого в грудні нафтового ембарго доходи росії від експорту нафти вже в лютому 2023 року скоротяться на 75%.

Після запровадження ембарго ЄС на імпорт нафти з росії необхідно буде замінити додатково 1,4 млн барелів російської нафти. Але при цьому близько 300 тис. барелів на добу потенційно надходять із США і 400 тис. барелів на добу з Казахстану, повідомляє Reuters.

Також найбільше в Норвегії нафтове родовище Йохан Свердруп, що виробляє середньотяжку нафту, аналогічну російському родовищу Urals, також планує наростити видобуток в четвертому кварталі, потенційно на 220 тис. барелів на добу.

Для повного задоволення попиту ЄС буде потрібно імпорт з інших регіонів, таких як Близький Схід і Латинська Америка.

“Частина російської нафти продовжить надходити в ЄС по трубопроводах, оскільки заборона не поширюється на деякі нафтопереробні заводи, що не мають виходу до моря. Німеччина, Нідерланди та Польща були найбільшими імпортерами російської нафти в Європі минулого року, але всі три країни мають можливість доставляти сиру нафту морським шляхом. Але країни Східної Європи, які не мають виходу до моря, такі як Словаччина чи Угорщина, мають мало альтернатив трубопровідним постачанням з рф”, — зазначили у МЕА.

Нагадаємо, у Німеччині не вірять у відновлення енергетичного партнерства з росією.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram