Новини
2 Грудня 2021
558

Як отримати тисячу за вакцинацію: Нові деталі та вимоги

До програми залучать як юридичних, так і фізичних осіб

Вакциновані від коронавірусу українці з 19 грудня зможуть отримати 1 тис. тільки через додаток “Дія”. При цьому бізнес зможе взяти участь у програмі за наявності платіжного термінала або онлайн-системи продажу, оскільки іншого способу розрахунку не буде, пише Обозреватель з посиланням на коментар директора Департаменту регуляторної політики та підприємництва Мінекономіки Олександр Палазова.

За його словами, до програми залучать як юридичних, так і фізичних осіб. “Для участі підприємствам потрібна наявність платіжного термінала або онлайн-точки продажу, відповідність основної діяльності MCC-коду, перелік яких буде визначений постановою уряду”, — пояснив Палазов.

Тих, кому нараховуватимуть тисячу гривень, теж перевірять, критеріїв буде всього два: повноліття і наявність двох доз вакцини від коронавірусу.

Така верифікація буде знаходитися в розділі “е-підтримка” — у разі відповідності критеріям людині відкриють віртуальний рахунок, на який нарахують гроші.

Відкриття та обслуговування рахунку буде безкоштовним, операції з ним проводитимуть банки-партнери.

Анонсовані кошти можна буде витратити протягом чотирьох місяців. Якщо вони залишаться на рахунку — їх після цього строку повернуть державі.

Нагадаємо, експерти Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) оцінили, скільки коштуватиме вакцинація всього населення планети, або 7,6 млрд людей. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram