Новини
12 Січня 2022
612

Yahoo в Японії дозволить співробітникам працювати з будь-якої точки країни та сплатить ділові поїздки в Токіо

90% співробітників компанії працюють віддалено і продуктивність залишилася колишньою або й навіть покращилася

Yahoo Japan дозволила 8 тис. співробітників працювати у будь-якій точці країни. Компанія також сплатить їм перельоти з місця перебування в Токіо, де розташований офіс. Раніше Yahoo Japan не надавала такої опції. Програма набуде чинності 1 квітня.

Президент Yahoo Japan Кентаро Кавабе написав у Twitter, що 90% співробітників компанії працюють віддалено й у переважної більшості з них продуктивність залишилася колишньою або навіть покращилася.

“Тому ми дозволяємо співробітникам Yahoo жити будь-де в Японії. Це не означає, що ми відмовляємося від переваг офісу — ви зможете прилетіти, коли це необхідно”, — додав Кавабе. Yahoo встановлює бюджет на поїздки на роботу та назад обсягом $1,3 тис. на місяць на одного співробітника.

Програма спрямована на зміцнення морального духу та благополуччя співробітників, і особисте спілкування в компанії, як і раніше, заохочуватиметься. Участь у громадських заходах субсидуватимуться обсягом $44 на співробітника на місяць.

Японські компанії відреагували на пандемію, ввівши гнучкий графік роботи, який був рідкістю до 2020 року в країні, яка колись пишалася своєю офісною культурою та тривалістю робочого дня, пише Bloomberg.

Хоча Yahoo найвідоміша в Японії своїм інтернет-порталом, вона є підрозділом Z Holdings Corp., що належить SoftBank, яка також володіє месенджером Line та сервісом онлайн-платежів PayPay.

Нагадаємо, туристична метапошукова система momondo поідготувала рейтинг кращих місць для віддаленої роботи у світі на основі власного дослідження. Україна посіла 55 місце, випередивши такі країни як Чорногорія, Нова Зеландія, США, Південна Африка тощо.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram