Новини
14 Листопада 2019
923

Yahoo! Japan та Line ведуть переговори про злиття

Угода може стати найбільшою подією на технологічному ринку Японії

Фото: Akio Kon/Bloomberg

Одна з провідних інтернет компаній Японії, Yahoo! Japan, співвласником якої є SoftBank, підтвердила, що веде переговори про злиття з оператором додатків Line. Операція оцінюється у $27 млрд, повідомляє Reuters.

В Yahoo! Japan, яка минулого місяця змінила назву на Z Holdings, пояснили, що переговори з Line ведуться, але нічого поки не вирішено.

Однак і ця інформація явно підбадьорила інвесторів. Акції Z Holdings, чия ринкова вартість склала близько $17 млрд на момент закриття в середу, підскочили на торгах у четвер, 14 листопада, на 16%.

За інформацією агенції, угода, ймовірно, відбудеться в кінці місяця і може привести до того, що SoftBank і материнська компанія Line Naver створять СП з розподілом часток 50/50, яке буде контролювати Z Holdings, а вона у свою чергу буде управляти Line і Yahoo!.

Важливим є те, що обговорювана угода об’єднає операторів двох найбільших додатків для оплати через QR-код в Японії, а країна якраз активно переходить на безготівкові платежі. PayPay від SoftBank нещодавно шляхом агресивного маркетингу привернув 19 млн користувачів, а Line Pay може залучити 82 млн японських користувачів додатка Line.

Компанія Line, яка в минулому році продала контрольний пакет акцій свого мобільного підрозділу SoftBank, протягом трьох кварталів звітувала про операційні збитки, пов’язані з тим, що компанія намагається прискорити зростання свого бізнесу.

Нагадаємо, японський мільярдер Юсаку Маедзава, який в 2023 р. стане першою людиною, яка відправиться в політ навколо Місяця на апараті SpaceX. Yahoo заплатить близько $3,7 млрд за 30% акцій Zozo з 36,8%, які належать мільярдеру.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram