Новини
7 Серпня 2019
1 246

Яблучна кредитка: Apple разом із Goldman Sachs офіційно запустили Apple Card

Однак, в найближчі місяці Apple Card буде працювати тільки в США

Apple спільно з банком Goldman Sachs Group почала попередній випуск віртуальної банківської карти Apple Card, анонсованої в березні цього року, повідомляє Reuters.

Відсьогодні, 7 серпня, вона буде доступна частині користувачів, що зареєструвалися раніше на сайті компанії. Для тих, хто може зіткнутися з проблемою при використанні Card, YouTube-канал Apple випустив серію навчальних відео.

Однак, сьогодні та в найближчі місяці Apple Card буде працювати тільки в США. Очевидно, Apple просто хоче протестувати роботу сервісу на невеликої аудиторії. Для реєстрації карти потрібно не тільки мати американський аккаунт Apple ID, а й перебувати на території Штатів, а також мати iPhone з iOS 12.4 або більш свіжим оновленням. Коли новинка з’явиться в інших країнах, зараз невідомо.

Подати заявку на Apple Card буде можна з програми Wallet, проте поки така можливість надається тільки за посиланням, яку Apple розіслала користувачам, обраним для участі в першій хвилі поширення. Натискання на неї відкриє форму реєстрації з можливістю вибрати виконання карти: фізична або віртуальна. Після цього буде проведений розрахунок допустимого кредитного ліміту і процентної ставки за користування коштами банку – від 13 до 24%.

Слід зазначити, що додаток карти має одну цікаву особливість: в залежності від категорій витрат користувача зображення карти в додатку буде фарбуватися в різні кольори.

Також, власник Apple Card отримує кешбек 1% при використанні фізичної карти, 2% – при використанні Apple Pay і 3% – при використанні сервісу в фірмових магазинах компанії. При цьому за допомогою карти не можна купувати криптовалюта, лотерейні білети й фішки для казино.

Відомо, що напередодні презентації Apple Card з’явилися подробиці з користувацької угоди, які розкривають ряд обмежень на використання нової кредитної картки компанії. Так, компанія заявила, що не підтримуватиме “зламані” iPhone та покупку криптовалют.

Нагадаємо, у третьому фінансовому кварталі 2019 р. продажі iPhone принесли Apple $25,9 млрд – це менше половини від загального квартального виторгу, який зріс на 1,02% до $53,8 млрд. Що стосується операційного прибутку Apple, то за рік він зменшився з $12,6 млрд до $11,5 млрд, а чистий прибуток – з $11,5 млрд до $10 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram