Новини
26 Березня 2021
798

Xiaomi планує випускати власні електрокари

Перший автомобіль може зявитися вже через два роки

Китайський технологічний гігант Xiaomi планує виробляти електромобілі на потужностях найбільшого в Китаї виробника пікапів Great Wall Motor, повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

“Xiaomi планує випускати електрокари під своїм брендом й наразі веде перемовини з Great Wall”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що китайський виробник електроніки хоче випускати електрокари для масового ринку. Перший автомобіль планується на 2023 рік.

Раніше Great Wall не надавала нікому свої виробничі потужності. Для прискорення запуску проєкту автоконцерн консультуватиме Xiaomi в інженерних питаннях.

Оголосити про співпрацю компанії повинні наступного тижня. “Xiaomi вироблятиме електрокари з метою диверсифікувати свої доходи”, — зазначає агентство.

У компанії розповіли, що через глобальний дефіцит мікросхем цього кварталу, її прибуток був нижчим за ринковий. Основний дохід компанії складають смартфони.

Згідно з неофіційними даними, відповідальним за підрозділ, який випускатиме електромобіль, стане Ван Чуань, який є співзасновником і віцепрезидентом Xiaomi.

Нагадаємо, у січні цього року акції Xiaomi обвалилися, опинившись у списку санкцій США. Тоді у немилість американської влади потрапило ще 8 компаній — їх звинувачували у зв’язках з китайськими військовими.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram