Новини
13 Листопада 2019
1 312

Xiaomi інвестувала $400 млн у китайського конкурента Tesla

Xpeng Motors співпрацюватиме з Xiaomi в розробці технологій для підключення смартфонів до транспортних засобів

Китайська компанія Xiaomi інвестувала в місцевого виробника електромобілів Xpeng Motors в раунді фінансування на $400 млн. Серед ранніх інвесторів стартапу — Alibaba. Про це повідомляється на сайті компанії-виробника.

За інформацією TechCrunch, Xpeng оцінили вище, ніж у 25 млрд юанів (близько $3,56 млрд). Таку оцінку компанія отримала під час останнього раунду в серпні 2018 р.

“Обидві компанії хочуть домогтися успіхів у розробці інтелектуальних транспортних засобів”, — зазначив засновник і виконавчий директор Xiaomi Лей Цзюнь.

В опублікованій заяві Xpeng Motors говориться, що стартап співпрацюватиме з Xiaomi в розробці технологій для підключення смартфонів до транспортних засобів.

Xpeng Motors була заснована у 2014 р. в Гуанчжоу. Стартап з виробництва електромобілів створили вихідці з концерну FAW—Volkswagen.

Компанія c 2018 р. випускає електричний кросовер G3. В червні цього року вона повідомила, що випустила 10 тис. машин цієї моделі. У квітні Xpeng Motors також представила седан P7, виробництво якого має розпочатися навесні 2020 р., а поставки — в II кварталі 2020 р.

Bloomberg зазначає, що компанія конкурує як з місцевими виробниками електромобілів, такими як NIO, так і з глобальними, наприклад, з Tesla. Остання влітку подала позов до суду проти колишнього співробітника, який, як вважає Tesla, передавав Xpeng Motors інформацію, що містить комерційну таємницю.

Нагадаємо, американський виробник електромобілів Tesla досяг нових рекордно високих показників виробництва і поставок своїх машин в третьому кварталі 2019 р. Лише Model 3 з конвеєра зійшло понад 79,8 тис. електричних седанів, а в руки клієнтів потрапило — 79,6 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram