Новини
28 Грудня 2019
1 103

Хедж-фонди продемонстрували кращий показник прибутковості з 2013 року

Проте останні роки для них все одно стали важкими

В цьому році хедж-фонди забезпечили прибутковість у 8,5%. Це кращий показник з 2013 р., повідомляє Financial Times з посиланням на дані компанії Hedge Fund Research.

Останні роки все одно стали для хедж-фондів важкими, а їх нездатність нагнати ключові ринкові індекси викликає невдоволення і в інвесторів, і у топ-менеджерів самих організацій.

При цьому вони як і раніше значно відстають від фондових індексів. Індекс S$P 500, який об’єднує найбільші компанії США, в цьому році забезпечив інвесторам прибутковість у 29,1%, а американський ринок облігацій — 14,5%.

До двозначних показників прибутковості йдуть деякі з найбільших фондів, зазначає FT. Мова йде, наприклад, про заснований мільярдером Кеном Гриффіном фонді Citadel і очолюваному мільярдером Стівом Коеном Point72.

Однак інші фонди все ще постають перед труднощами. Так, британський флагман індустрії Lansdowne Partners прибутковість забезпечити не зміг. А мільярдер Луїс Бейкон заявив про закриття фонду Moore Capital, заснованого ним 30 років тому.

“Останні кілька років були важкими”, — прокоментувла виданню глава юридичної практики в області хедж-фондів фірми Ropes & Gray Лорел Фітцпатрик.

Вона пояснила, що фонди зараз очолюють покоління топ-менеджерів, які вже довгий час займають керівні пости. “Їх розрахунки змінюються, якщо вони відчувають, що не досягають прибутковості, яку звикли забезпечувати інвесторам”, — зазначила Лорел Фітцпатрик.

Інвестори, у свою чергу, масово відмовляються від вкладень в хедж-фонди. В останні чотири роки, пише FT, вони забирають гроші найактивніше з моменту фінансової кризи та вкладають їх у приватний акціонерний капітал і довгострокові стратегії.

“Я дійсно бачу цю втому серед інвесторів. Людям, які дійсно відчувають або брак коштів, або проблеми з забезпеченням прибутку, важко протистояти спокусі вкластися в акції або приватне кредитування”, — розповів генеральний директор фірми Blackstone Alternative Asset Management, що управляє активами на $81 млрд Джон Маккормік.

Незадовільні результати викликають питання про те, чи здатні хедж-фонди приносити гроші в різних ринкових умовах, занзанчає видання.

В цьому році вони відстають від показників ринку, який демонструє висхідний тренд. Однак в минулому році під час розпродажу акцій вони також відставали, хоча мали можливість ставити на падіння цін.

Як відомо, за даними Міністерства фінансів України, за 9 місяців 2019 р. в економіку надійшло $1,67 млрд прямих іноземних інвестицій. Найбільший обсяг інвестицій був спрямований у фінансову і страхову діяльність, а також — промисловість.

Раніше Investory News публікували добірку п’яти художніх фільмів про бізнес та успішні інвестиції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram