Новини
21 Жовтня 2019
1 444

Харківський бізнесмен стане главою Київської облдержадміністрації

Кабмін погодив призначення кандидатури Олексія Чернишова

Кабінет міністрів України погодив призначення кандидатури Олексія Чернишова на посаду голови Київської облдержадміністрації замість Михайла Бно-Айріяна, який вранці 20 жовтня написав заяву про свою відставку, про це повідомляється на сайті Уряду.

За інформацією ЗМІ, чиновник пішов з посади через 100 днів після призначення на фоні критики з боку частини керуючої парті.

Олексій Чернишов – бізнесмен із Харкова. З 2017 року – голова наглядової ради бізнес-асоціації “Український клуб нерухомості” (URE Club), також – засновник інвестиційної компанії VI2 Partners, що займається прямими інвестиціями, формуванням й управлінням портфелем активів, інвестиційним банкінгом (злиття та поглинання, залученням капіталу, реструктуризацією заборгованості).

Крім того, Олексій Чернишов тісно пов’язаний із харківським бізнесменом та політиком Олександром Фельдманом. На початку 2000-х років він розпочав співпрацювати з концерном “АВЕК”, засновником якого є Фельдман. Протягом 2008-2013 років був головою наглядової ради концерну “АВЕК”.

В новинах за 2017 рік на сайті URE Club йдеться про те, що він є співласником концерну АВЕК та мережі “Фуршет”.

У жовтні 2017 року “Ашан Рітейл Україна” продав свою частку в українській мережі “Фуршет” (головний власник – Ігор Баленко) інвестиційній компанії VI2-Partners, співзасновником якої є Олексій Чернишов.

Нагадаємо, нещодавно новим главою Фонду державного майна було призначено Дмитра Сенниченка. Його кандидатуру вніс прем’єр-міністр України, за ухвалення даного рішення проголосували 238 народних депутатів.

Ще одне важливе нещодавнє призначення – колишній мер Варшави, член польського парламенту Марчін Свєнчіцький став новим бізнес-омбудсменом України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram