Новини
31 Березня 2022
515

Харків та інші міста України відбудовуватимуть із застосуванням сучасних інфраструктурних технологій

У місті зруйновано понад 1500 житлових багатоповерхових будинків, понад 50 шкіл та сотні інших об’єктів

Під час відбудови зруйнованої інфраструктури Уряд зможе переосмислити та перезапустити життєдіяльність постраждалих міст. Про це повідомляє у Facebook міністр інфраструктури Олександр Кубраков за підсумками візиту до Харківщини.

“Досвід війни підтверджує, що проєктування нових будинків має відбуватися вже з укріпленим підземним паркінгом (на кшталт того, як це роблять в Ізраїлі), з використанням енергоощадних технологій. Зокрема про це були і є проєкти “Велике будівництво” та “Енергетична Незалежність” — про продумані рішення для розбудови сучасної захищеної України”, — написав він.

За його словами, у Харкові зруйновано понад 1500 житлових багатоповерхових будинків, понад 50 шкіл та сотні інших об’єктів. Аналогічного масштабу руйнувань зазнали й інші міста у зоні бойових дій.

“Ми збираємо дані щодо усіх втрат — росія обов’язково платитиме за відбудову нашої країни”, — підкреслив Кубраков.

Він додав, що у Харкові вже налагоджено системну логістику для постачання гуманітарної допомоги. Наступний крок — перебудова логістичних ланцюжків для бізнесу.

“Після тимчасової окупації частини територій, блокування морських портів ми вимушені шукати нові логістичні рішення для забезпечення потреб внутрішнього та зовнішніх ринків. У всіх регіонах ми системно розбираємо кожен окремий випадок — і завжди знаходимо рішення”, — сказав міністр інфраструктури.

Він закликав бізнес працювати, створювати та зберігати робочі місця навіть за складних умов. Своєю чергою держава розробляє різні варіанти компенсації, зниження податкового та бюрократичного навантаження для підприємців.

“Ми готові працювати детально з кожним окремим випадком, щоб міста оживали та працювали. Уже маємо і позитивні прецеденти — з наступного тижня запускаються у роботу великі металургійні заводи. З кожним днем, тижнем таких підприємств ставатиме більше”, — резюмував Кубраков.

Нагадаємо, за словами експертів, після закінчення бойових дій попит на житло в українців буде значним, а іноземні громадяни купувати житло в Києві будуть значно рідше, ніж було до війни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram