Новини
27 Жовтня 2022
429

Хакери вкрали за рік понад $100 мільйонів у дітей та підлітків

У 2021 році люди віком до 20 років втратили чималі кошти через онлайн-шахрайство

Фахівці з кібербезпеки американського стартапу Social Catfish з’ясували, що у 2021 році користувачі віком до 20 років у США втратили $101,4 млн через онлайн-шахраїв.

Аналітики використали дані зі звіту Федерального бюро розслідувань США про інтернет-злочини.

2017 року показник становив $8,3 млн, що означає зростання майже на 1126% за чотири роки — більше, ніж у будь-якій іншій віковій групі за той самий період.

Насправді це зростання кількості жертв хакерів серед підлітків було дуже несподівано для нас”, — сказав засновник і генеральний директор Social Catfish Девід Макклеллан.

Компанія вперше помітила цю тенденцію у 2021 році, але “за останні 24 місяці це число зросло на 1100%”. Однією з причин є пандемія, коли стався сплеск онлайн-шахрайства серед усіх вікових груп проти попередніх років. Люди старше 60 років у США, як і раніше, втрачають найбільше грошей через хакерів: згідно з даними ФБР, у 2021 році загалом це було майже $1,7 млрд.

Проте Макклеллан вважає, що сучасні діти опинилися в унікальній ситуації: їхня звичка до технологій та соцмереж робить їх надмірно самовпевненими, коли справа стосується шахраїв. “Саме вони вчать батьків користуватися iPhone або бабусь та дідусів — комп’ютером, — каже голова Social Catfish. — Тому вони дуже впевнені у своїх онлайн-навичках”.

Людям, які ростуть з Instagram та TikTok, може здатися цілком нормальним спілкуватися в мережі з тими, кого вони не знають. Це допомагає шахраям з більшою легкістю завоювати довіру підлітків та обманювати їх.

Згідно з опитуванням 2021 року McAfee Corp., 76% батьків у США вважають, що школам необхідно більше зусиль вкладати в навчання дітей цифрової грамотності та онлайн-безпеки. На думку Макклеллана, підліткам необхідно розповідати про види онлайн-шахрайства та вчити їх не ділитися особистою інформацією з незнайомцями та не переходити за підозрілими посиланнями.

Нагадаємо, Starlink дозволить користуватися інтернетом під час пересування авто. Сервіс буде у доступі з грудня.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram