Новини
27 Квітня 2019
1 197

Хабарнув: У Москві заарештований горілковий магнат Павло Климець

Український мільйонер, колишній нардеп і власник алкогольної компанії “Олімп” Павло Климець заарештований у Москві

 

27 квітня 2019 року стало відомо, що за підозрою у хабарі в особливо великих розмірах, у Росії заарештовано українського мільйонера, власника компанії “Олімп” Павла Климця, про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його радника Юлію Трестер.

Взяття під варту відбулося ще 12 квітня, а стало відомо про це тільки наразі.

Адвокати вже оскаржили рішення суду і апеляційна інстанція Мосміськсуду скасувала постанову про арешт, але Климця залишили під вартою. Нове засідання суду ще не призначено. Кому він нібито намагався дати хабар, поки інформації немає.

У своєму Facebok Юлія Трестер заявляє, що “інформація тільки щодо взяття під варту відповідає дійсності. Хабара не було. Працюють адвокати. Враховуючи відносини з державою-сусідом, родина Климця утримується від коментарів та благає ЗМІ не будувати жодних версій, це може нашкодити, тому що безпека та життя Павла Климця може бути під загрозою. Останні роки Павло Климець відходив від справ щодо компанії, в планах була громадська діяльність заради розвитку економіки України та популяризації таких інструментів залучення інвестицій, як вільні економічні зони та території пріоритетного розвитку”.

Климець входив до сотні найбагатших людей України, був депутатом Верховної Ради в 2006-2012 роках. У 2010 році вийшов з Партії регіонів. Одним з основних його активів є група компаній “Олімп”. Йому належать будівельна компанія Атлант, Малиновський склозавод, лікеро-горілчаний завод Prime, завод переробки зерна Бікорм, Малиновський кабельний завод, найбільший в Запоріжжі торговий центр. За оцінкою Forbes Україна, на 26 квітня 2019 року статки бізнесмена становлять $34 млн.

На початку квітня також було знову заарештовано екс-керівника Renault Карлоса Гона.

Нещодавно Investory News писали, що український мільйонер Вагіф Алієв придбає ТРЦ Ocean Plazа.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram