Новини
5 Лютого 2020
1 135

WSJ: За піонера інтернет-торгівлі eBay запропонували $30 мільярдів (оновлено)

Це вже друга пропозиція від ICE придбати інтернет-майданчик, що переживає не найкращі часи

Компанія Intercontinental Exchange (ICE), яка володіє Нью-Йоркською фондовою біржею NYSE, вдруге запропонувала одному із найбільших світових інтернет-майданчиків eBay придбати його за $30 млрд, повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела.

“Це вже повторна пропозиція. Попередні переговори були безрезультатними”, – пише видання. І додає, в ICE підтвердили, що робила таку пропозицію. “ICE зверталася до eBay, щоб оцінити коло потенційних можливостей для створення вартості для акціонерів обох компаній, eBay не проявила особливої ​​зацікавленості”, – йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що ринкова вартість eBay перевищує $28 млрд і, з урахуванням премії, яку повинна запропонувати ICE, щоб зацікавити компанію, сума угоди може перевищити $30 млрд. “ICE цікавиться, головним чином, ключовим бізнесом eBay – її інтернет-майданчиком, а не підрозділом, продаж якого розглядає eBay”, – пише видання.

Раніше повідомлялося, що eBay оцінює можливість продажу бізнесу з реклами товарів і послуг, які продаються на його майданчику, вартість якого може складати близько $10 млрд.

Капіталізація eBay у даний час складає близько $28 млрд. Її акції виросли приблизно на 7% на фоні повідомлень про можливу операцію, а акції ICE навпаки – знизилися на 5%.

Тим часом Intercontinental Exchange відреагували на інформацію видання й спростувала повідомлення газети The Wall Street Journal про покупку найбільшого інтернет-майданчики еBay. “Компанія eBay не виявила серйозного інтересу. Ми не ведемо переговори про угоду з купівлі-продажу всієї eBay або її частки”, – йдеться у прес-релізі ICE.

ICE – друга за величиною біржова група у світі, яка управляє, окрім Нью-Йоркської біржі, ф’ючерсними біржами по всьому світу. У тому числі Лондонською міжнародною нафтовою біржею (придбала у 2001 році) та Чиказькою фондовою біржею (2018 рік).

eBay – один із піонерів онлайн-торгівлі, що розпочав роботу у 1995 році як інтернет-аукціон. Наразі це торговий майданчик широкого профілю, який переживає не найкращі часи, активно протистоячи жорсткій конкуренції з боку інших торгових майданчиків.

Нагадаємо, у листопаді минулого року американська торгова онлайн-платформа eBay продала свій сервіс продажу квитків StubHub його швейцарському конкуренту, компанії Viagogo за $4,05 млрд. Операція повинна бути завершена в I кв 2020 року.

А у вересні американська компанія eBay Inc заявила, що генеральний директор Девін Веніг пішов у відставку. На його місце виконуючим обов’язки було назначено фінансового директора компанії Скотта Шенкеля.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram