Новини
10 Серпня 2020
831

WSJ: Twitter і TikTok розглядають варіант можливого об’єднання в США

Microsoft продовжує обговорювати з китайською соцмережею купівлю її частини

Американське видання WSJ повідомляє, що Twitter обговорює можливе об’єднання c американською частиною TikTok. Наразі детальні умови угоди не розкриваються.

“Twitter може знадобитися допомога інвесторів для фінансування операції з TikTok”, – пише видання. Раніше зазначалося, що 31 липня стало відомо про плани Microsoft купити бізнес TikTok в США.

6 липня Financial Times повідомило, що американська корпорація розглядає варіант придбання всього бізнесу соцмережі за межами Китаю.

У результаті Microsoft може заплатити за покупку частини TikTok понад $30 млрд. При цьому ринкова капіталізація Twitter складає близько $29 млрд, а Microsoft – понад $1,6 трильйона.

7 серпня Дональд Трамп підписав указ про заборону TikTok у США. Рішення набирає чинності 15 вересня. Соцмережа може уникнути блокування, якщо її придбає інша компанія.

Своєю чергою TikTok, за інформацією радіостанції NPR, планує 11 серпня подати в суд на адміністрацію Трампа, щоб оскаржити її рішення щодо обмеження роботи компанії.

Нагадаємо, на початку серпня Instagram після майже річного тестування запустив аналог TikTok – сервіс Reels ще у 50 країнах. Користувачі зможуть записувати 15-секундні відео й додавати на них ефекти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram