Новини
28 Липня 2020
718

WSJ: Співробітники Google будуть працювати з дому до липня 2021 року

Це рішення торкнеться майже 200 тисяч співробітників компанії

Google планує залишити своїх співробітників удома принаймні до липня 2021 р., пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела. Цей крок зробить компанію першою великою американською корпорацією, яка в умовах пандемії коронавірусу офіційно продовжить формат віддаленої роботи на такий термін.

До цього керівництво Google говорило співробітникам, що їм варто готуватися до повернення в офіси в січні.

Рішення торкнеться майже всіх з приблизно 200 тис. штатних співробітників і тих фахівців, які працюють за контрактом материнської компанії Google — Alphabet. Крім того, вжиті заходи здатні вплинути на плани інших технологічних гігантів, зазначає видання.

Гендиректор Alphabet і Google Сундар Пічаї особисто прийняв це рішення на минулому тижні після того, як обговорив його з очолюваною ним внутрішньою групою керівників Google Leads.

Співрозмовники WSJ уточнили, що пізніше про плани керівництва стало відомо невеликій кількості співробітників Google. За їх словами, Пічаї частково увійшов у положення співробітників з сім’ями, яким потрібно планувати навчальний рік з можливим домашнім навчанням у залежності від місця проживання.

Новий термін можливого повернення співробітників в офіс підтверджує, що Google належить до обережних компаній, які обговорюють ефективність дистанційної роботи, в той час як інші корпорації поспішають відійти від “віддаленки” і повернутися до нормального життя, підкреслюють у WSJ.

Рішення торкнеться більшості основних офісів компанії, зокрема штаб-квартири в місті Маунтін-В’ю, штат Каліфорнія, а також підрозділів у США, Великій Британії, Індії, Бразилії та інших країнах.

Технологічні компанії Кремнієвої долини рано відправили співробітників по домівках у березні, а потім кілька разів відсували терміни їх повернення в офіс.

Поки що рішення Google контрастує з діями інших компаній. Наприклад, Microsoft повідомила співробітникам з Нью-Йорка, що вони зможуть працювати з офісу вже восени, а Apple вже відкривала деякі зі своїх роздрібних магазинів — правда, потім була змушена знову закрити їх. При цьому засновник Facebook Марк Цукерберг в кінці травня спрогнозував перехід половини співробітників своєї компанії на віддалену роботу в найближче десятиліття.

Невизначеність щодо термінів повернення співробітників в офіси відбилася й на ринку житла в районі затоки Сан-Франциско, а також в інших місцях. Це пов’язано з тим, що люди розглядають інші регіони для проживання, які знаходяться за межами дорогих мегаполісів, де часто базуються великі роботодавці.

Джерела WSJ стверджують, що сам Пічаї небайдужий до всієї історії з пандемією. Він почав читати статті про вірус ще в січні, коли хвороба не була головною світовою новиною, а в березні Пічаї виступив за закриття офісів компанії.

Зараз Google частково відкрив кілька невеликих офісів у країнах, які в порівнянні з іншими мало торкнулася пандемія, такі як Австралія, Греція і Таїланд.

Як писали раніше Investory News, Google протягом найближчих декількох років планує інвестувати близько $10 млрд у розвиток цифрових технологій в Індії. Ця країна — основний ринок не тільки для компанії, але й для її конкурентів, зокрема Facebook і Amazon.

Нагадаємо, Deutsche Bank повідомив у вівторок, 7 липня, що досяг угоди з Google про співпрацю у сфері хмарних технологій. Багаторічну угоду буде підписано в найближчі місяці.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram