Новини
12 Березня 2021
758

WSJ дізналася про плани Китаю оштрафувати Alibaba на рекордну суму

Розмір штрафу, за даними видання, перевищить $975 мільйонів

Антимонопольні органи Китаю планують оштрафувати Alibaba на рекордну суму, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела. За даними видання, розмір стягнення може перевищити $975 млн.

Таку суму у 2015 році виплатила американська Qualcomm за порушення антимонопольних законів країни — зараз це найбільший корпоративний штраф, сплачений компаніями в Китаї.

За версією регуляторів, Alibaba веде нечесну боротьбу з конкурентами. Зокрема, компанія обмежує просування товарів продавців, які розміщують свою продукцію на декількох платформах. Через це їм доводиться робити вибір в сторону компанії.

Також від Alibaba можуть вимагати позбавитися від деяких активів, які не пов’язані з основним бізнесом компанії в онлайн-торгівлі.

У жовтні 2020 року засновник Alibaba Джек Ма розкритикував фінансові регулятори на найбільшому бізнес-форумі в Шанхаї. Він заявив, що регулятори КНР “придушують інновації”, а банки працюють за “менталітетом ломбарду”.

Бізнесмен закликав до реформи системи фінансового нагляду, вказавши на те, що її реорганізація дозволить стимулювати економічне зростання.

3 листопада 2020 року регулятори Китаю раптово припинили IPO фінансової “дочки” Alibaba — Ant Group. Після цього Джек Ма до кінця січня не з’являвся на публіці. Повідомлялося, що рішення про зупинення IPO приймав особисто голова КНР Сі Цзіньпін.

Як писали раніше Investory News, китайська компанія Alibaba Group Holdings Ltd. встановила новий рекорд продажів у День самотніх людей (або День холостяків). Було реалізовано товарів на рекордні $75,1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram