Новини
22 Липня 2019
1 062

WSJ: Близько $700 млн виплатить Equifax за врегулювання проблеми витоку даних в США

Сума може змінитися в залежності від кількості претензій, поданих споживачами

Американське бюро кредитних історій Equifax виплатить близько $700 млн американській владі, а саме – Федеральній комісії з торгівлі, Бюро по захисту прав споживачів й більшості генеральних прокурорів ряду американських штатів, у зв’язку з тим, що хакери отримали доступ до даних приблизно 145 млн її клієнтів, повідомляє The Wall Street Journal.

“Компанія виплатить вказану суму, а справа щодо неї буде припинена”, – йдеться у повідомленні. Крім того, Equifax створить фонд для виплати компенсацій, а також ухвалить низку заходів для захисту та обробки інформації щодо своїх клієнтів.

Зазначається, що сума, яку повинна сплатити компанія може змінитися в залежності від кількості претензій, поданих споживачами.

У вересні 2017 року бюро повідомило, що піддалося кібератаці. Зловмисники отримали доступ до даних приблизно 145 млн клієнтів Equifax. “Хакерам стали відомі їх імена, номери страховок, дати народження, адреси та номера водійських посвідчень, кредитних карт приблизно 209 тис. осіб”, – пише видання.

За даними The Wall Street Journal, в Equifax виявили ознаки злому в липні 2017 року. Після цього були викликані фахівці в області комп’ютерної безпеки, які допомогли усунути вразливі місця в захисті систем компанії.

Нещодавно Investory News писали, з японської криптовалютної біржі BITPoint внаслідок хакерської атаки було викрадено $32 млн (3,5 млрд єн). А на початку цього року американська компанія Microsoft зафіксувала хакерські атаки на співробітників аналітичних центрів, пов’язаних з політикою ЄС, зокрема на Німецьке товариство зовнішньої політики, Інститут Аспена та Німецький фонд Маршалла. Тоді хакери спробували зламати 104 аккаунт співробітників представництва цих організацій Бельгії, Німеччини, Польщі, Румунії, Сербії та Франції.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram