Новини
25 Травня 2020
924

Wizz Air перенесла відновлення польотів до/з України до 15 червня

Пасажири зможуть повернути 100% вартості придбаних квитків

Угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air відстрочила відновлення виконання своїх українських рейсів до 15 червня включно, у зв’язку з рішенням уряду про продовження чинних обмежень щодо подорожей, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Пасажири з квитками на дати до 15 червня можуть отримати 120% -ву компенсацію з вартості на рахунок Wizz у формі кредиту, який можна використовувати протягом наступних 24 місяців на покупку послуг і товарів Wizz Air”, – повідомили у компанії.

І додали, що пасажири зможуть вибрати 100%-ве грошове відшкодування від початкового тарифу квитка. Водночас компанія попереджає, що це займе більше часу для виконання.

“Пасажири, які виявили таке бажання, отримають повідомлення електронною поштою з інформацією про необхідні кроки щодо переведення на банківський рахунок або банківську картку”, – йдеться у повідомленні.

Пасажири, які здійснювали бронювання через туристичні агентства, а також через онлайн-туристичні агентства, повинні зв’язатися з компанією, у якої вони придбали квитки.

Видання зазначає, що раніше Антимонопольний комітет України оприлюднив обов’язкові до розгляду рекомендації авіаперевізникам не поширювати інформацію про можливості покупки квитків і здійснення перельоту до завершення карантину.

Як зазначили в АМКУ, серед авіакомпаній, які поширювали таку інформацію – зокрема, Wizz Air, МАУ, Czech Airlines, Lufthansa, Ryanair, Swiss тощо.

Тим часом з другої половини червня планує відновити авіарейси німецька авіакомпанія Lufthansa, яка також серйозно постраждала через коронавірус, повідомляє Bild am Sonntag.

Зазначається, що мова йде щонайменше про 20 напрямків польотів. “Перші рейси відправлятимуться з головного центру авіакомпанії у Франкфурті-на-Майні. Напрямки польотів включають, зокрема, Майорку, Крит, Родос, Фару, Венецію, Ібіцу і Малагу, тобто, досить популярні серед туристів маршрути”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що для виконання рейсів використають 80 літаків, які наразі простоюють через коронавірус. Загалом, Lufthansa через пандемію втрачає близько мільйона євро на годину, а понад 90% парку літаків авіакомпанії не використовуються.

Раніше Investory News писали, що влада Сицилії оплатить туристам половину вартості авіаквитків, а також частину рахунку за готель в рамках стратегії з відновлення туризму на острові після закінчення пандемії коронавірусу.

Тим часом американська авіакомпанія Frontier Airlines братиме додаткову плату з пасажирів, які хочуть, щоб сусіднє місце залишалося вільним. Це буде коштувати від $39 до $89 в залежності від рейсу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram