Новини
30 Вересня 2020
837

Westinghouse та “Енергоатом” підписали контракт про постачання ядерного палива на Рівненську АЕС

Також підписано лист про наміри подальшого вивчення локалізації виробництва компонентів паливно-монтажних деталей в Україні

На фото: Рівненська АЕС

Westinghouse Electric Company підписала контракт з Національною атомною енергогенеруючою компанією “Енергоатом” щодо постачання ядерного палива для реакторів ВВЕР-440 Рівненської АЕС, повідомляє прес-служба Westinghouse.

Сторони також підписали протокол про наміри щодо подальшого вивчення локалізації виробництва компонентів паливно-монтажних деталей в Україні. Підрозділ “Енергоатому” — “Атоменергомаш” — наразі проходить кваліфікацію з виробництва головок і хвостовиків ВВЕР-1000 для палива Westinghouse.

Паливо Westinghouse ВВЕР-1000 вже використовується в шести українських атомних реакторах. Забезпечуючи паливом додаткові блоки за межами реакторів ВВЕР-1000, Westinghouse буде постачати паливо для більш ніж половини українських реакторів.

Westinghouse Electric Company — ядерно-енергетична компанія та постачальник продуктів і технологій атомних електростанцій для комунальних підприємств у всьому світі. У 1957 р. компанія поставила перший у світі комерційний водо-водяний енергетичний реактор у Шиппорті, Пенсільванія, США. Наразі на основі технологій Westinghouse працюють приблизно половина діючих атомних станцій у світі.

Як відомо, “Енергоатом” і “Нафтогаз України” підписали меморандум про співпрацю у галузі водневих технологій. АЕС ідеально підходять для вирішення завдання виробництва водню екологічно чистою електроенергією.

Також у кінці серпня 2020 р. “Енергоатом” і компанія “Н2” підписали меморандум про співпрацю щодо будівництва біля Запорізької АЕС обчислювального дата-центру.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram