Новини
3 Березня 2020
806

Waymo повідомила про залучення перших зовнішніх інвесторів

До сих пір заснована у 2009 році компанія розвивалася коштом Alphabet

Розробник безпілотних машин Waymo (“дочка” Alphabet) повідомив про перший раунді зовнішніх інвестицій: компанія залучила $2,25 млрд від Silver Lake, Mubadala Investment Company, Canada Pension Plan Investment Board та інших, зокрема Alphabet, повідомляє Reuters.

Оцінка компанії та умови угоди не розкриваються.

Самостійний підрозділ Alphabet заявив, що не має наміру зупинятися на досягнутому і продовжить залучати кошти сторонніх інвесторів.

Компанія уточнила, що її автомобільний бізнес буде називатися Waymo Via. Розробник вже вважається одним із лідерів напрямку, однак експерти впевнені, що йому, та його конкурентам, ще далеко до побудови великого бізнесу, орієнтованого на безпілотні технології.

Проте, зовнішні інвестиції, безумовно підуть компанії на користь. Так фінансовий директор Alphabet Рут Порат заявив на конференції інвесторів Morgan Stanley, що зовнішні інвестори “дисциплінують” розробника.

При цьому Alphabet не поспішає ділитися подальшими планами своєї “дочки”: чи буде материнська компанія й надалі розвивати цей напрямок, або ж продасть бізнес. Головний виконавчий директор Waymo Джон Крафчік на брифінгу для ЗМІ лише зазначив, що “безумовно, це можливо в майбутньому”, не уточнивши, що саме.

Waymo працює над безпілотними автомобілями з 2009 р. Зараз парк компанії налічує 600 автомобілів. У 2018 р. Waymo запустила таксі-сервіс з безпілотними автомобілями в Арізоні Waymo One. За даними The Information, цей напрямок бізнесу приносить сотні тисяч доларів виручки на рік.

Як писали раніше Investory News, Федеральна торгова комісія США (FTC) вимагає від п’яти найбільших IT-компаній — Alphabet, Amazon, Apple, Facebook і Microsoft — відзвітувати про угоди з придбання технологічних стартапів за останні 10 років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram