Новини
6 Лютого 2023
357

Втрати росії можуть сягнути $125 мільярдів на рік через нафтове ембарго

Це призведе до макроекономічної дестабілізації країни-терористки

Втрати росії внаслідок запровадження ембарго та цінових обмежень на нафту становитимуть, за різними оцінками, від $75 до $125 млрд на рік, написав ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін у Фейсбуці.

“Для кремля виникає реальна і відчутна вже зараз загроза макроекономічної дестабілізації. Я бачив різні оцінки втрат російського режиму залежно від коливань цін на нафту: від $75 до $125 млрд на рік. І це дуже круто. Головний результат — москва вимушена грати з огляду на “червоні прапорці”, встановлені Заходом. росія залишається постачальником, але припиняє бути гравцем”, — зазначив Клімкін.

За його словами, видатки російського бюджету у січні зросли на дві третини порівняно з минулим роком, і це також є показником того, скільки росії коштує війна. Водночас доходи бюджету рф впали майже втричі.

“Така тенденція вже другий місяць і прямо пов’язана з ембарго на російську нафту і “стелю” на неї. Цивілізовані країни більше ані нафту, ані російські нафтопродукти не купують, а для всіх інших діє обмеження”, — наголосив ексміністр.

Він додав, що середній розмір знижки на російську нафту тримається на рівні 40% і не зменшується, попри всі зусилля рф обійти заборони. З нафтопродуктами, на думку Клімкіна, обійти обмеження буде дедалі складніше, адже супертанкерами їх не перевозять.

Крім цього, росії не вдалось “заморозити” Європу та Україну. У ЄС рівень запасів газу у сховищах на початок лютого становлять 76%, тоді як торік 41%.

Нагадаємо, сума збитків Україні від російської агресії сягнула $600-750 мільярдів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram