Новини
9 Березня 2021
727

ВТО: У світі тільки 5 країн наразі відкриті для туристів

Тим часом у Китаї запустили “паспорти здоров’я” для мандрівників

З усіх країн світу наразі повністю відкритими для туристів є тільки п’ять: Албанія, Домініканська республіка, Коста-Рика, Північна Македонія і Танзанія. Про це йдеться у звіті Всесвітньої туристичної організації (ВТО) щодо обмежень у подорожах світом у зв’язку з карантином.

Так, близько третини країн (32%) поки залишаються повністю закритими для іноземних туристів, ще 66% — закриті частково або вимагають пред’являти після прильоту ПЛР-тест з негативним результатом на коронавірус.

“Країнам потрібно потроху відновлювати туристичну галузь, оскільки обмеження лише частково розв’язують проблему з вірусом, їх потрібно вводити, ґрунтуючись на актуальних даних щодо захворюваності в інших державах”, — наголосив генеральний секретар сек ВОТ Зураб Пололікашвілі.

Тим часом китайський месенджер Wechat офіційно запустив мініпрограму з китайською версією міжнародного сертифіката здоров’я для мандрівників, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначили в консульському управлінні при МЗС КНР, у недалекому майбутньому китайська версія міжнародного сертифікату здоров’я для туризму сприятиме здоровому, безпечному та впорядкованому спілкуванню людей із різних країн і стане надійною гарантією для китайських громадян, які подорожують світом.

Сертифікат показує результати тестів на нуклеїнову кислоту та антитіла IgG, а також наявність або відсутність щеплення від коронавірусу.

“Цю інформацію може отримати будь-яке іноземне відомство охорони здоров’я, зчитавши QR-код. За бажання сертифікат можна роздрукувати”, — йдеться у повідомленні.

Схожі технології у Китаї вже застосовувалися. Так, “коди здоров’я” з’явилися в країні ще минулого року, щоб стримати поширення коронавірусу. QR-код, який можна було отримати в електронному гаманці або застосунку, використовувався для пропуску на роботу, в громадські місця або в транспорт.

Нагадаємо, 2020-й для іспанського туризму став найгіршим роком за останні півстоліття. Якщо порівнювати з 2019-м дохід галузі скоротився на €110 млрд.

Про шанси внутрішнього туризму в Україні стати одним із провідних напрямків у бізнесі можна прочитати в матеріалі Investory News “Welcome to Ukraine: Чи зможе туристична галузь відродитися на фоні світової коронакризи”.

Раніше Investory News дізнавалися, як необхідно готуватися до мандрівки, якщо ти справжній борець за екологію. Прочитати можна за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram