Новини
19 Травня 2020
1 049

Всупереч НБУ: Рада схвалила створення поштового банку на базі “Укрпошти”

Законопроект щодо розширення фінансових послуг компанії підтримали в першому читанні

Верховна Рада України (ВРУ) прийняла в першому читанні законопроект №2788-д, яким “Укрпошті” дозволяється надавати банківські послуги. “За” проголосувало 232 депутати.

Згідно із законопроектом, “Укрпошта” зможе здійснювати відкриття й обслуговування поштових рахунків для зарахування пенсій, заробітної плати, соцдопомоги від держави, доходу від торгівлі.

Також компанія отримає право на проведення розрахункових банківських операцій, обміну валют, емісії платіжних карт для обслуговування поштових рахунків.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій, який висловлював підтримку законопроекту, зазначив, що він дозволить забезпечити фінансовими послугами близько 15 млн жителів сільської місцевості, де немає банківських відділень, але є відділення Укрпошти.

Раніше Нацбанк України виступив проти прийняття законопроектів №2788-д і №2788, які дозволяють “Укрпошті” надавати банківські послуги.

Як пише Інтерфакс-Україна, зі свого боку генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський назвав неперевіреними аргументи НБУ проти ініціативи дозволити компанії надавати фінансові послуги.

Раніше Investory News писали, що Верховна Рада України прийняла в другому читанні й в цілому законопроект №2571-д (так званий “антиколомойський”), який є останньою умовою Міжнародного валютного фонду (МВФ) для надання фінансування Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram