Новини
11 Червня 2019
878

Всі в парк: OKKO Group інвестує 100 млн грн у зерновози

До кінця червня компанія планує придбати ще 25 одиниць транспортних засобів, створивши власний парк

Упродовж 2017-2018 років холдинг OKKO Group придбав 20 транспортних одиниць для перевезення зернових та насіння. У планах компанії збільшити парк ще на 25 одиниць до 1 липня поточного року. Таким чином холдинг розширить свою присутність на ринку перевезень зерна автомобільним транспортом, повідомляє прес-служба компанії.

Загальний обсяг інвестицій холдингу у проект становитиме близько 100 млн грн.

“За останні 5 років Україна стабільно експортує по 40 млн т зерна в рік з тенденцією до росту, відповідно зростає й потреба у перевезенні таких вантажів до елеваторів, портів, залізничних станцій”, – відзначили в OKKO Group.

Зерновози доцільно використовувати на відтинках з коротким логістичним плечем, а також як альтернативний варіант транспортування, “оскільки на ринку відчувається нестача залізничних вагонів для перевезення зернових культур”.

За 2018 рік зерновози OKKO Group перевезли майже 70 тис. т продукції, налагодивши партнерство з провідними агрохолдингами України.

“У 2019 році компанія сподівається значно поліпшити торішній результат шляхом нарощування транспортного парку й позитивного досвіду попередньої співпраці з клієнтами”, – повідомили у компанії.

Нагадаємо, за результатами 2018 року Україна як і раніше в шістці найбільших експортерів пшениці на світовому ринку. У минулому році українські компанії зібрали 19,5 млн т пшениці (з 5 млн га), а сукупний урожай пшениці в Україні (з урахуванням особистих селянських господарств) склав 24,57 млн т. Це на 6% менше, ніж у 2017 році (26,16 млн т). Провідну позицію серед експортерів зернових зайняла компанія “Нібулон” – 2,2 млн т (13,7% загального експорту). На другому місці “Кернел” – 1,6 млн т (9,9%). На третьому Louis Dreyfus Company – 1,4 млн т (9%).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram