Новини
21 Серпня 2019
763

Всі у секондхенд: Американський thredUP залучив $175 млн інвестицій

Компанія, де половина інженерів – українці, осідлає ринок вторинного люксового одягу

Найбільший американський секондхенд-маркетплейс thredUP залучив $175 млн інвестицій від лід-інвесторів Park West Asset Management і Irving Investors, а також – Goldman Sachs Investment Partners, Upfront Ventures, Highland Capital Partners і Redpoint Ventures. В результаті загальний капітал thredUP збільшився до понад $300 млн, враховуючи отримані в минулому році інвестиції на суму $75 млн, повідомляє Medium.

Зазначається, що залучені кошти стартап витратить на подальший розвиток своєї платформи. “За допомогою якої thredUP планує осідлати ринок вторинного люксового одягу, який оцінюється в $50 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Видання пише, що за останні 10 років thredUP створила успішний ринок і масштабовану інфраструктуру, завдяки якій мільйони людей надихнулися вперше придбати вживаний одяг. “Загалом, наразі 63% споживачів у даний час готові одягатися із секондхенду”, – йдеться у повідомленні.

У свою чергу Рассел Лінде, фінансовий аналітик Park West Asset Management зазначив, те, що створила команда thredUP, є складним, виправданим і легко масштабується. “thredUP має унікальні можливості для розквіту, лідерства на ринку та забезпечення ширшої економіки перепродажу. Ми раді співпрацювати з найпотужнішим у світі двигуном перепродажу”, – підкреслив він.

Зазначається, що кожного дня thredUP обробляє близько 100 тис. речей – по одній в секунду, в результаті за годину на сайті з’являється близько 1 тис. нових товарів. “Загалом, на сьогодні на сайті 3 млн унікальних одиниць товару. До того ж за весь час thredUP оцінив, сфотографував і перепродав 60 млн унікальних предметів гардероба з усієї Америки”, – йдеться у повідомленні.

Наразі компанія представлена у великих офлайн-мережах. “До вересня 2019 року кількість локацій виросте до 100. Серед них Macy’s, JCPenney, Stage Stores й інші”, – повідомили у компанії.

Сайт thredUP.com доступний в 44 країнах, Україна не входить в їх число. Проте, за інформацією видання AIN.ua, половина інженерів компанії – українці.

“Свого часу, щоб закрити технічні вакансії, thredUP розпочала шукати віддалені таланти. Через платформу toptal.com (фріланс-біржа зі строгим відбором) найняли кілька розробників і так збіглося, що всі вони були з України. А до жовтня 2017 року в Україні вже зібралося 15 осіб, які на постійній основі співпрацювали зі thredUP. Тоді керівництво стартапу вирішило зібрати команду в офіс”, – пише видання.

У квітні 2018 року українську команду очолив Антон Науменко. На той момент у thredUP тут працювало вже 16 осіб, а влітку 2018-го найняли рекрутера. “З того часу в української команди постійно відкрито не менше 5 вакансій. Ми знаходимося в постійному процесі пошуку найталановитіших інженерів”, – розповідає Антон Науменко.

І додає, що за рік команда виросла у два рази – до 34 осіб і на сьогодні становить уже майже половину всього інженерного офісу thredUP. “При цьому український офіс займається тим самим, чим і американські колеги. Представлено спеціалізації всіх інженерних команд: розробники програмного забезпечення, Data Scientists, DevOps, Data-інженери й так далі”, – зазначає видання.

Тим часом в Україні кожен третій інтернет-користувач купує товари онлайн. За останній рік близько 82% здійснювали від 5 до 20 покупок в мережі, а ще 17% – понад 20.

У свою чергу компанія Amazon презентувала новий інструмент на основі штучного інтелекту. StyleSnap – вбудований в мобільний додаток Amazon. Користувачі можуть зробити знімок або завантажити вже готове зображення з одягом, а StyleSnap використовує машинне навчання, щоб оцінити фото, і допоможе знайти схожі товари для покупки на Amazon.com.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram