Новини
20 Вересня 2019
1 547

Всі у IT: Оновлено Топ-25 американських компаній з найвищими зарплатами

Найвища оплата переважно у технологічному секторі

Популярний американський рекрутинговий сервіс Glassdoor опублікував свій традиційний рейтинг компаній з найвищими заробітними платами, а також перерахував професії із найбільшими заробітками у 2019 р.

У списку найбільш щедрих роботодавців за версією Glassdoor багато компаній з технологічного сектору. Крім того, трійка лідерів із середньою зарплатою понад $160 тис. на рік також належить до американського хайтеку.

Очолює список компанія Palo Alto Networks, що спеціалізується на виробництві та продажу обладнання та комплектуючі, а також ПЗ для забезпечення інформаційної безпеки. Працівники тут в середньому отримують майже $171 тис. на рік, в тому числі базовий оклад і всі інші форми винагород, а у керівництва річні зарплати досягають $247 тис. — $271 тис.

На другому місці — розробник графічних процесорів та систем-на-чіпі Nvidia, у якого в середньому заробляють близько $170 тис. Найбільш високооплачувана посада тут — віцепрезидент по інженерній роботі з зарплатою $436 тис. – $472 тис.

Замикає трійку Twitter. Популярна соціальна мережа платить співробітникам в середньому майже $163 тис., а на директорських і управлінських посадах можна заробити $257 тис. — $274 тис.

Корпорація Google опинилас на п’ятій сходинці з зарплатою $161,2 тис. Також в топ-10 увійшли VMware ($158 тис.), LinkedIn ($157,4 тис.), Facebook ($153 тис.), Salesforce ($150,4 тис.) та Microsoft ($148 тис.).

Компанія Juniper Networks не потрапила в десятку, але за рівнем зарплат вона недалека від Microsoft. В середньому в американського виробника комутаторів і маршрутизаторів співробітники отримують трохи менше ніж $147 тис. на рік, а на посаді віцепрезидента з продажів, найбільш високооплачуваною в Juniper, заробіток може доходити до $398 тис.

Практично всі учасники рейтингу, які посіли з 12 по 25 місця, пов’язані з технологіями або інтернетом.

Хоча список найприбутковіших професій в США очолюють працівники сфери охорони здоров’я (терапевт – $ 193,4 тис., провізор – $144,8 тис., стоматолог – $142,5 тис. та фармацевт – $126,4 тис.), ІТ-фахівці — найчисленніша підгрупа в цьому рейтингу.

Серед ІТ-фахівців найбільше заробляють на позиції enterprise architect. За даними Glassdoor, їх середня зарплата за рік становить майже $123 тис.

Також у топ-25 найбільш високооплачуваних позицій увійшли керівники команд розробки (software engineering manager), архітектори даних (data architect), UX-дизайнери, інженери хмарних сервісів, фахівці з кібербезпеки.

Нагадаємо, за останній рік в Україні заробітна плата Senior розробника за рік виросла на $180, Middle — на $300, а Junior — на $50. Найбільше оплачується робота в Києві, Львові, Одесі та Житомирі.

Також за перше півріччя 2019 р. кількість співробітників IT-компаній в Україні зросла з 58 тис. до майже 63 тис., а дві компанії подолали позначку в 7 тис. працівників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram