Новини
19 Листопада 2019
1 327

Всесвітній банк покращив прогноз економічного зростання України

Зростання буде прискорюватися за умови проведення необхідних реформ

Згідно з останнім економічним оглядом Світового банку (СБ) в Україні, зростання внутрішнього валового продукту України (ВВП) у 2019 р. складе 3,6% і може прискоритися до 3,7% та 4,2% у 2020-2021 рр., якщо проводитимуться необхідні реформи. Про це йдеться в прес-релізі представництва банку.

“Впровадження амбітного плану реформ, визначеного новим урядом, прискорить притік інвестицій та економічне зростання, що має допомогти створити нові робочі місця та покращити рівень життя населення України”, — зазначила директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахонен.

Як вважають в СБ, ключовими реформами є створення прозорого та ефективного ринку землі, демонополізація газового сектора шляхом поділу НАК “Нафтогаз України”, а також підвищення ефективності банківського кредитування економіки шляхом скорочення частки непрацюючих кредитів в державних банках.

Також у повідомленні зазначають про важливість скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення та створення прозорого та  ефективного ринку землі. За оцінкою СБ, це дозволить прискорити економічне зростання в Україні на 0,5%-1,5% у рік протягом наступних п’ять років.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) поліпшив прогноз зростання внутрішнього валового продукту України цього року до 3,3%, раніше прогнозував 2,5%. Наступного року також очікується позитивна динаміка – до 3,5% з 3%, що було прогнозовано раніше.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram