Новини
21 Січня 2021
585

Всесвітній банк надасть Україні близько 2,5 мільярда гривень на закупівлю вакцин від COVID-19

Тим часом МОЗ планує укласти договір із ще одним постачальником антивірусу

Всесвітній банк надасть Україні допомогу обсягом близько 2,5 млрд грн на закупівлю вакцини проти коронавірусу в межах нового проєкту “Екстрене реагування на COVID-19 і вакцинацію в Україні”, розповіла заступник міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова під час пресбрифінгу в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Відповідні перемовини проводяться між радою виконавчих директорів Всесвітнього банку та урядом України з грудня 2020 року. У межах підготовки проєкту буде врахована впроваджена стратегія проведення вакцинації”, — зазначила пані Шаталова.

Тим часом Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) планує найближчим часом укласти договір із ще одним постачальником вакцин від COVID-19, повідомив міністр Максим Степанов.

“Коли ми почали напрацьовувати стратегію вакцинації від COVID-19, одразу було визначено, що Міністерство охорони здоров’я не повинно самостійно проводити будь-які закупівлі. З першим виробником, компанією Sinovac, договір уклало ДП “Медичні закупівлі України” (МОЗ). На момент укладення договору на закупівлю готовність виявили дві компанії — з однією з них (Sinovac) ми уклали договір, з іншою компанією зробимо це найближчим часом”, — зазначив він.

При цьому Степанов підкреслив, що наразі не може назвати цю компанію через угоду про конфіденційність. “Розголошення будь-якої інформації до моменту підписання договору призведе до зриву домовленостей — такі умови співпраці. Відразу після підписання договору на постачання я зможу повідомити всі деталі”, —наголосив він.

За словами Степанова, ця закупівля проводитиметься не через МОЗ, а через іншого оператора. Раніше Кабінет міністрів визначив британське закупівельне агентство Crown Agents оператором закупівлі вакцин від COVID-19 для України.

Investory News писали, що у 2021 році буде створений спецфонд для фінансування вакцинації та інших заходів боротьби з COVID-19, а першу вакцинацію Міністерство охорони здоров’я планує провести вже у лютому.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram