Новини
10 Червня 2019
1 003

Все далі вгору: NASA готується до місії “Марс-2020” і польоту туристів до МКС

Один день проживання на Міжнародній космічній станції буде коштувати $35 тисяч

На фото: Едвард Вайт, перший американський астронавт у відкритому космосі/NASA

Фахівці з Лабораторії реактивного руху NASA запустили онлайн-трансляцію, на якій показують процес збирання марсохода для місії “Марс-2020”.

Трансляція ведеться зі стерильною кімнати High Bay 1 в Лабораторії NASA.

У приміщенні встановлена ​​веб-камера, за допомогою якої можна спостерігати за всіма діями інженерів і технічних фахівців, що працюють з марсоходом.

Також, у користувачів мережі є можливість з понеділка по четвер вдень і ввечері в чаті поставити питання фахівцям.

Старт місії “Марс-2020” запланований на липень 2020 року, а посадка на поверхню планети має відбутися в лютому 2021 року. На Марс вирушить ровер, створений на базі конструкції марсохода “Curiosity”.

В рамках програми планується оцінити умови на стародавньому Марсі та знайти можливі сліди мікроорганізмів, які мешкали там, а також вивчити геологічні процеси на планеті та перевірити технології, які можуть бути використані при можливій висадці людей на планеті.

Фото: Міжнародна космічна станція/NASA

Крім того, бюджет NASA на 2020 фінансовий рік вперше передбачає можливість відправлення на Міжнародну космічну станцію (МКС) туристів на американських кораблях.

Як відомо, в даний час в США створюються пілотовані космічні кораблі: Starliner від компанії Boeing та Crew Dragon від SpaceX. Місії за участю приватних астронавтів триватимуть до 30 днів і здійснюватимуться двічі на рік.

Охочим помилуватися Землею з 400-кілометрової висоти доведеться сплатити за таке задоволення близько $58 млн. І це тільки за політ туди й повернення на Землю. Один день проживання на МКС буде коштувати $35 тис. У цю суму входять такі витрати як вода, харчі та утримання в робочому стані систем життєзабезпечення. За Інтернет потрібно буде платити окремо – $50 за 1 Гб. Однак, космічним туристам не можна буде виходити у відкритий космос. Ця перевага залишається виключно для кваліфікованих астронавтів.

Нагадаємо, у Національному управлінні США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) планують відправити пілотовану місію на Місяць в 2028 р. Згідно з проектом бюджету американського космічного управління, в 2020 фінансовому році NASA отримає $21 млрд, що на 6% більше бюджету минулого року.

Також, президент США Дональд Трамп вирішив фінансово підтримати управління NASA у розмірі $1,6 млрд, аби повернути агентству “колишню велич”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram