Новини
24 Жовтня 2019
731

Все через Трампа: Експорт української сталі в США різко скоротився

У порівнянні з другим кварталом постачання знизилося у 2,6 раза

Українські металургійні підприємства в III кв 2019 року різко скоротили постачання готової металопродукції в США – у порівнянні з II кв показники знизилися у 2,6 раза, повідомляє UaProm.

Зазначається, що падіння експорту відбулося за всіма товарними позиціями та склало 32,1 тис. т, тоді як кварталом раніше цей показник був на рівні 84,1 тис. т.

“При цьому в серпні відвантаження української металопродукціі в США практично припинилися, склавши символічні 2,6 тис. тонн”, – пише видання.

Як зазначає Олександр Каленков, президент Об’єднання підприємств “Укрметалургпром”, постачання української сталі в США знизилися істотно: майже у 2,5-3 рази з листового прокату, в десятки разів з експорту труб.

“Той обсяг сталі, який зараз постачається на американський ринок, вкрай незначний. Він набагато менший, ніж Україна могла б поставляти в США. Це наразі важливо, оскільки світова економіка сповільнюється, попит на сталь падає, і тому критично важливо боротися за кожну тонну експортного постачання”, – вважає він.

І основною причиною такого скорочення називає дію 25%-го мита на імпорт сталі, що було введено адміністрацією президента США Дональда Трампа.

“Ряд країн отримали індивідуальні квоти, в рамках яких вони можуть безмитно поставляти продукцію в США. Я думаю, що Україна теж може претендувати на такий підхід США як стратегічний партнер”, – зазначає Олександр Каленков.

Нагадаємо, що з жовтня  США запровадили нові мита на європейський імпорт на суму $7,5 млрд: додаткові 10%-ві мита на європейські літаки та 25%-ві – на низку сільськогосподарських і промислових товарів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram