Новини
8 Травня 2020
959

Врятувати бізнес: Американський Lime залучив $170 мільйонів від Uber, Alphabet й інших

Сервіс прокату електросамокатів оцінено в $510 мільйонів – рік тому він коштував $2,4 мільярда

Американський стартап Lime, який надає в оренду електросамокати, залучив $170 млн. Основний інвестор – Uber, повідомляє Bloomberg.

У рамках угоди Lime отримає доступ до операцій сервісу прокату електровелосипедів Jump, що належить Uber. “Крім того, компанії розширять інтеграцію своїх мобільних додатків”, – уточнює видання.

Серед інших інвесторів – Alphabet, GV, Bain Capital Ventures й інші чинні та нові інвестори. “Оцінка Lime у 2020 році знизилася до $510 млн”, – пише видання з посиланням на власні джерела. Так, у 2019 році стартап, на думку інвесторів, коштував $2,4 млрд. Своєю чергою Lime відмовилася коментувати оцінку.

Зазначається, що в січні 2020 року Lime заявила про скорочення 14% персоналу – близько 100 співробітників, й відмовилася від присутності серед десятків ринків, щоб зберегти рентабельність. “У березні компанія заявила, що згортає або тимчасово зупиняє обслуговування в усіх країнах, крім Південної Кореї, а у квітні анонсувала нові скорочення”, – нагадує Bloomberg.

Стартап Lime засновано у 2017 році в Сан-Франциско. Сервіс працює у США, Австралії, Канаді, на ринках Латинської Америки та Європи. За інформацією Bloomberg  за весь час існування Lime та його конкурент Bird залучили від інвесторів $1 млрд.

Нагадаємо, минулого року американський сервіс для прокату електросамокатів Bird, заснований колишнім топменеджером Uber і Lyft Тревісом Вандерзанденом, залучив $275 млн від CDPQ і Sequoia Capital.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram