Новини
15 Лютого 2022
629

Воррен Баффет придбав частку в Activision за $1 мільярд до угоди з Microsoft

Berkshire отримала 14,7 мільйона акцій

Корпорація Воррена Баффета Berkshire Hathaway розкрила інформацію про придбання частки Activision Blizzard майже на $1 млрд у четвертому кварталі 2021 року. Це сталося за кілька тижнів до того, як цей виробник відеоігор погодився на угоду з компанією Microsoft за $75 млрд, пише The Financial Times.

Корпорація Berkshire розкрила відомості про купівлю 14,7 млн акцій Activision у звіті в понеділок, 14 лютого, увечері. Її інвестиції у виробника таких ігор, як World of Warcraft та Call of Duty, стали частиною відносно невеликих коректив в активах протягом четвертого кварталу 2021 року. Останні роки корпорація вартістю $703 млрд щосили намагалася знайти привабливі інвестиції.

Що стосується придбаної частки Berkshire в Activision, станом на 31 грудня вона оцінювалася в $975 млн. Враховуючи ціну акцій на момент закриття торгів у понеділок, що дорівнює $81,50, частка компанії Баффета коштуватиме майже $1,2 млрд.

Ціна акцій Activision зросла на 23% цього року, набагато випереджаючи ринок загалом, відбиваючи премію, яку Microsoft погодилася заплатити за поглинання компанії. Угода вимагатиме схвалення регуляторів конкуренції, і Microsoft пообіцяла вжити заходів для розв’язання потенційних проблем

Баффет, імовірно, надасть оновлену інформацію про інвестиції Berkshire, коли його компанія опублікує наприкінці лютого лист акціонерам і річний звіт.

Білл Гейтс, співзасновник Microsoft, який колись був проміжним партнером Баффета, пішов із ради директорів Berkshire у березні 2020 року. Сам же Баффет пішов з ради директорів Фонду Білла та Мелінди Гейтс, найбільшої у світі приватної благодійної організації минулого року.

Рада директорів Berkshire змінила склад у понеділок після того, як компанія заявила, що Том Мерфі, один із найстаріших директорів, вирішив піти у відставку.

Згідно з документацією, останні місяці 2021 року компанія продовжувала позбавлятися часток у кількох фармацевтичних компаніях, таких як AbbVie та Bristol Myers Squibb.

Нагадаємо, статки гендиректора Berkshire Hathaway Воррена Баффета зросли на $2,56 млрд — до $112 млрд. Він став єдиним із першої десятки найбагатших мільярдерів, хто наростив свій статок на фоні обвалу акцій.

Баффет вважається гуру вартісного інвестування, який вміє обирати правильні банки, енергетичні компанії та інші цінні акції, що зростають. Investory News дізнавалися, чому Воррену Баффету щастить і в 2022 році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram