Новини
17 Жовтня 2019
894

Volvo презентувала електрокар за $50 тисяч

Авто проїжджатиме до 400 кілометрів на одному заряді

Шведський автовиробник Volvo, що належить китайській Geely, представив свою першу повністю електричну модель нової лінії електрокарів Recharge – Volvo XC40 Recharge. Про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Зазначається, що модель XC40 за 4,9 секунди розганятиметься до 100 км/год і проїжджатиме до 400 км на одному заряді за стандартом WLTP.

“Електромобіль швидко заряджатиметься – до 80% за 40 хвилин”, – обіцяють виробники.

У США автівка коштуватиме від $50 тисяч, враховуючи податкові стимули при купівлі електрокара.

Модель ззовні виглядатиме трохи інакше від бензинової версії XC40. Проте, завдяки співпраці з Google, всередині автівку обладнають сучасною інформаційно-розважальною системою з інтерфейсом. У компанії обіцяють, що вона буде такою ж зручно, як і у смартфона.

Загалом до 2025 року 50% світових продажів компанії становитимуть електрокари, а ще 50% – гібриди. “Ми вже кілька разів говорили про це: для Volvo Cars майбутнє – в електричних моделях. Ми робимо принципово новий крок в цьому напрямку з випуском повністю електричної моделі XC40 й автомобільної лінії Recharge”, – заявив Хакан Самуельсон, CEO компанії.

За наступні п’ять років компанія обіцяє випускати по одному повноцінному електрокару щороку. А до 2040 року стати компанією, що не впливатиме на клімат.

“До 2025 року ми плануємо, у порівнянні з рівнем 2018 року, скоротити викиди вуглецю на 40%. Тому електрифікація відіграватиме важливу роль у поставленій нами меті. Решта залежатиме від нашої діяльності, виробничих підприємств, ланцюжка постачання, логістичної мережі та підвищеної уваги до переробки”, – зазначив Хакан Самуельсон.

Нагадаємо, минулого року компанія Volvo Cars вперше з моменту заснування у 1927 році встановила новий рекорд обсягу продажів – 642 253 авто.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram