Новини
24 Листопада 2020
723

Володимир Зеленський: Зона вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем запрацює з 1 січня 2021 року

Співпраця сприятиме збільшенню українського експорту та розвитку інвестиційного середовища  

З 1 січня 2021 року між Україною та Ізраїлем розпочне працювати зона вільної торгівлі, про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму Twitter.

“ЗВТ між Україною та Ізраїлем розпочне діяти вже з 1.01.2021! Це новий рівень відносин між країнами та зелене світло для збільшення українського експорту, більш тісної кооперації у сферах high-tech, інжинірингу, розвитку інвестиційного співробітництва”, — заявив Зеленський.

Угода про зону вільної торгівлі передбачає, що Ізраїль скасує близько 80% ввізних мит для українських промислових товарів і понад 9% — на товари агросектора. Водночас Україна скасує близько 70% ввізних мит на ізраїльську промислову продукцію та понад 6% — для сільськогосподарських товарів.

Найбільше в абсолютному вимірі може збільшитися експорт з України до Ізраїлю зернових і злакових (крім рису-сирцю та пшениці), молочних продуктів, рослинних олій, насіння олійних культур, інших харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів.

“Своєю чергою з Ізраїлю може збільшитися імпорт інших промислових виробів, хімічних продуктів і гумових виробів, харчових продуктів, овочів і фруктів, готових металевих виробів, машин та устаткування”, — зазначається у супровідних документах.

І додається, що крім можливого позитивного ефекту даної угоди для українських експортерів до Ізраїлю, присутній і негативний вплив на виробників легкої промисловості та машинобудування в Україні.

Закон “Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом міністрів і урядом Держави Ізраїль” був прийнятий Верховною Радою 11 липня 2019 року.

Раніше Investory News писали, що Україна та Ізраїль розпочнуть роботу з розширення угоди про зону вільної торгівлі між країнами на сферу послуг і створять центри високотехнологічного розвитку для обміну досвідом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram