Новини
8 Лютого 2022
491

Володимир Зеленський заявив про запуск вільної економічної зони для IT-компаній “Дія.City”

До мобільного додатку вже приєднуються не лише українські, а й іноземні компанії

Президент України Володимир Зеленський заявив про запуск спеціального правового режиму ІТ-індустрії “Дія.City”. Про це він розповів на черговій події Diia Summit, під час якої презентують нові послуги порталу Дія, повідомляє пресслужба Офісу президента.

“Ми запускаємо “Дія.City”. Це — цифрова столиця електронної держави. “Дія.City” — один із найкращих податкових і правових режимів на планеті. На планеті, де розмовляють мовою венчурного інвестування. Ми трансформуємо Україну в країну продуктових компаній та стартапів. Завдяки “Дія.City” частка ІТ у ВВП нашої країни зросте з 4% до 10%, а доходи галузі — до $16,5 млрд. Це дозволить Україні стати найбільшим ІТ-хабом Європи”, — сказав він.

За його словами, до “Дія.City” вже приєднуються не лише українські, а й іноземні компанії.

“Ми хочемо, щоб резидентами “Дія.City” ставали не лише українські, а й закордонні компанії. І наскільки я знаю, вже сьогодні до “Дія.City” приєднаються і перші, і другі — відомі, передові наші та іноземні компанії”, — сказав Зеленський та додав, що “Дія.City” — це цифрова столиця електронної держави.

Як зазначив президент, нині Україна не лише запускає “Дія.City”, а й розробляє модель електронної митниці та готує низку інших важливих проєктів і послуг. “Ми розробляємо модель електронної митниці, ми хочемо зробити Україну ІТ-хабом”, — додав глава держави.

“Три роки тому я розповів усім про Україну моєї мрії. Це було навіть офіційно задокументовано ЦВК. Мрія стала обіцянкою. Виконання її стало метою. Обіцяного чекають три роки, а ми зробили чимало за два. Ми мріяли про державу, яка надає якісний сервіс”, — сказав Зеленський.

Тим часом британський фінтех-стартап Revolut став резидентом “Дія.City” та планує відкрити понад 100 технічних вакансій в Україні у 2022 році, пише Інтиерфакс-Україна з посиланням на повідомлення операційного менеджера Revolut Дмитра Стрельчука.

“Ми хочемо інвестувати в Україну. Ми хочемо створювати робочі місця тут. Тому я радий оголосити, що Revolut стає першим резидентом “Дія.City” в Україні сьогодні. Також ми відкриваємо понад 100 вакансій для технічних фахівців”, — сказав він під час “Дія.Саміт”.

За словами Стрельчука, Revolut працює над проєктом, у межах якого найкращі співробітники компанії в Україні зможуть отримати акції Revolut.

Своєю чергою прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на Diia Summit заявив, що завдяки наданню деяких державних послуг онлайн через “Дію” державний бюджет за 2020-2021 роки заощадив 14,7 млрд грн.

“За 2020-2021 роки економія завдяки онлайн-послугам “Дія” для бюджету становила 14,7 млрд грн. При цьому економічний ефект становив за 2 роки 42 млрд грн”, — сказав він.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації запускає у застосунку “Дія” бета-тестування послуги належного користувача. Завдяки цьому стане можливим онлайн передати право керування автівкою іншій людині.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram