Новини
25 Березня 2021
670

Володимир Зеленський затвердив податкові пільги для проєктів з “інвестнянями”

Перелік і обсяги ввезення товарів для них затверджуватиме Кабмін

Президент України Володимир Зеленський підписав закони про внесення змін до Податкового та Митного кодексів, що передбачають надання пільг у межах спеціального режиму для інвесторів, що вклали від €20 млн, повідомляє пресслужба глави держави.

“Законом про внесення змін до Митного кодексу (№1294-IX) до 2035 року від ввізного мита звільняється обладнання, яке ввозитиметься в Україну для реалізації інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями”, — йдеться у повідомленні.

І наголошується, що зазначені податкові пільги надаються за умови, що ввезені товари виготовлені не раніше ніж за три роки до дати їх ввезення в Україну, не були у використанні, а також не надходять від держави-окупанта, або держави-агресора, або з окупованої території України.

Перелік і обсяги ввезення таких товарів затверджуватиме Кабмін разом з висновком спеціального інвестиційного договору.

Другим підписаним президентом законом про внесення змін до Податкового кодексу (№1293-IX) до 2035 року звільняються від оподаткування податком на додану вартість (ПДВ) операції з ввезення в Україну обладнання та компонентів до нього для реалізації інвестпроєкту зі значними інвестиціями.

Також звільняються від оподаткування податком на прибуток підприємств інвестори, які є стороною спеціального інвестиційного договору, укладеного у межах закону “Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями”.

Звільнення від податку на прибуток передбачено після введення в експлуатацію об’єкта інвестиційного проєкту протягом п’яти років у межах терміну дії спеціального інвестиційного договору.

“Обов’язковою умовою застосування звільнення від оподаткування є виконання інвестором зі значними інвестиціями своїх зобов’язань за спеціальним інвестдоговором”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, закон дозволяє органам місцевого самоврядування до 2035 року встановлювати пільгові ставки земельного податку та орендної плати за землю державної та комунальної власності або звільняти від сплати земельного податку проєкти зі значними інвестиціями.

Загальна сума вивільнених від оподаткування коштів враховуватиметься у складі сукупного обсягу передбаченої спеціальним інвестиційним договором державної підтримки інвестиційного проєкту зі значними інвестиціями.

“Реалізація цих законів сприятиме залученню в Україну стратегічних інвесторів, підвищенню інвестиційної привабливості країни, а також зростанню конкурентоспроможності української економіки завдяки впровадженню державної підтримки великих інвестиційних проєктів, зокрема шляхом надання податкових стимулів”, — наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, на початку березня Верховна Рада ухвалила закони про податкові та митні пільги для інвесторів. Щоб ними скористатися необхідно виконувати зобов’язання згідно зі спеціальним інвестдоговором.

А у лютому президент України підписав закон щодо державної підтримки інвестиційних проєктів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram