Новини
20 Травня 2020
1 098

Володимир Зеленський: Законопроект про амністію капіталів готовий і буде внесений в Раду

Нині обговорюються відсотки, під якими буде проводитися амністія

Президент України Володимир Зеленський заявив, що законопроект про амністію капіталу готовий та буде переданий на розгляд Верховною Радою, при цьому умови такої амністії в поточних умовах можуть бути пом’якшені. Про це він заявив під час прес-конференції.

“Закон про амністію капіталів готовий і буде переданий до Верховної Ради України”, — сказав він і пообіцяв ввести амністію капіталу в цьому році.

Президент уточнив, що зараз є обговорення навколо відсотка, під який буде проводитися амністія. Передбачалося, що це буде 5% на все — і на гроші, й на нерухомість. Тепер, за його словами, є передумови знизити цей відсоток для нерухомості.

“Сьогодні складна ситуація в країні, потрібно думати про ці відсотки. Якщо є нерухомість або інші об’єкти в людини, потрібно послаблювати цей відсоток. Можливо, нерухомість можна амністувати під менший відсоток або навіть під нуль”, — зазначив Володимир Зеленський.

Раніше обговорюваний проект податкової амністії капіталів передбачав базову ставку в 9% і пільгову в 5% при добровільному розкритті інформації платником податків. При цьому податкову амністію (добровільне розкриття інформації платником податків) планувалося запустити разом з загальним декларуванням.

Нагадаємо, за січень-березень поточного року дефіцит державного бюджету України склав 32,732 млрд грн, що у 1,25 раза вище в порівнянні з цим показником за аналогічний період 2019 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram