Новини
6 Квітня 2021
617

Володимир Зеленський: Єдиний шлях завершити війну на Донбасі — членство в НАТО

Президент України провів телефонну розмову з Генеральним секретарем НАТО

Президент України Володимир Зеленський під час розмови з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом зазначив, що найбільш актуальним питанням для України є можливість отримання Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ).

“Ми віддані реформуванню нашої армії та оборонного сектору, але одними реформами Росію не зупинити. НАТО — це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для РФ”, — цитує президента його пресслужба.

Зеленський поінформував генерального секретаря НАТО про “стягування Росією військ до українських кордонів і підвищенні рівня їх готовності до наступу”, а також подякував йому за увагу північноатлантичного Альянсу до ситуації з безпекою навколо України.

Президент України також закликав країни НАТО приділяти більше уваги питанням безпеки в Чорному морі та посилювати військову присутність у чорноморському регіоні.

“Така постійна присутність має стати потужним чинником для стримування Росії, яка продовжує масштабну мілітаризацію регіону та перешкоджає торговельному судноплавству”, — зазначив Зеленський.

Раніше Investory News писали, що Володимир Зеленський разом з низкою лідерів інших країн закликав світову спільноту підписати Міжнародний договір про пандемію, який дозволить облаштувати спільну міжнародну архітектуру охорони здоров’я і розв’язати проблему ізоляції держав одну від одної.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram