Новини
19 Серпня 2021
526

Володимир Зеленський: В Україні до 2035 року побудують новий військово-морський флот

Крім того, планується почати розвиток військово-морських баз

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що в Україні до 2035 року планують реалізувати велику програму з розвитку військово-морського флоту (ВМФ), повідомляється на сайті глави держави.

“Що стосується нашого військово-морського флоту — зараз у нас є три етапи. До 2035 року — будівництво великого флоту. Перший етап ми будемо бачити в реальності — він точно буде до 2024 року. Другий етап укладається до 2030 року, третій — до 2035 року”, — розповів Зеленський в інтерв’ю українським журналістам з Криму.

Президент зазначив, що в Україні створюється інфраструктура для будівництва військово-морського флоту: малих підводних човнів, корветів і військових катерів. Крім того, планується почати розвиток військово-морських баз.

“Першою будується (військово-морська база — Ред.) в Бердянську. Ідея — в підтримці цього проєкту з боку Європейського Союзу, з боку Великої Британії, США. Ми точно отримали повну підтримку цього проєкту з боку Великої Британії. У мене буде зустріч з президентом США, і це (розвиток Військово-морських сил України — Ред.) є частиною нашої зустрічі та частиною Кримської платформи”, — повідомив Зеленський.

Глава держави зазначив, що питання розблокування Чорноморського та Азовського узбережжя є частиною деокупації Криму.

За його словами, Україна збільшує присутність флоту союзників з країн НАТО в акваторії Чорного та Азовського морів.

“Це не тільки питання Sea Breeze, це і ставлення, і постійна робота, співпраця нашого Міністерства оборони США та країнами Євросоюзу. Також у нас є реальні домовленості в цьому напрямі з Туреччиною і Великою Британією”, — підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, у 2020 році на фоні пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 Україна залишалася у списку 40 країн світу за обсягами витрат на оборонну сферу. Витрати Києва на оборонну сферу минулого року експерти оцінили в $5,9 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram