Новини
21 Січня 2020
899

Володимир Зеленський підписав законопроект щодо створення Фонду розвитку підприємництва

Законом передбачено виділення 2 мільярдів гривень на розвиток малого та середнього бізнесу

Президент Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” щодо забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва” № 436-ІХ, який Верховна Рада України (ВРУ) ухвалила 14 січня 2020 р., повідомляється на сайті Офісу президента.

Зміни передбачають виділення 2 млрд грн для запуску програми кредитів під 5%, 7% та 9% для підтримки мікро- та малого бізнесу.

“Програма дасть змогу малим та середнім підприємцям відкривати власну справу та створити тисячі робочих місць вже у 2020 році”, — йдеться у повідомленні.

У документі також зазначається, що Фонд розвитку підприємництва надаватиме підтримку у вигляді компенсації відсоткової ставки до рівня 5%, 7% та 9% річних за кредитами у гривні. Відсоток залежить від розміру й типу бізнесу.

Також, підтримка підприємцям надаватиметься у вигляді часткових гарантій за кредитами, якщо у малого та середнього бізнесу бракує застави.

Як писали раніше Investory News, Верховна Рада України у другому читанні ухвалила законопроєкт № 2589 про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” щодо Фонду розвитку підприємництва”.

Нагадаємо, українські компанії очікують на подальше економічне зростання і помірну інфляцію, свідчать результати опитування, яке провів Нацбанк. Майже 70% компаній планують підвищити заробітну плату, а понад 18% — скоротити штат.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram