Новини
12 Серпня 2020
956

Володимир Зеленський підписав закон щодо підтримки кіновиробництва

Закон знизить ціну виробництва кіно в Україні на замовлення іноземних компаній

Президент України Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки й підвищення міжнародної конкурентоспроможності галузі відео- та кіновиробництва” № 821-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 21 липня 2020 р., повідомляється на сайті Офісу президента.

Закон вносить зміни та доповнення в пункт 186.3 ст. 186 Податкового кодексу України, якими звільняється від оподаткування ПДВ в Україні експорт послуг з виробництва та компонуванні відео-, кіно-, анімаційних (мультиплікаційних) фільмів, телевізійних програм, рекламних роликів, фоторекламних матеріалів і комп’ютерної графіки.

Також закон повернув до Податкового кодексу норму, яка виключає субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, передбачених законом “Про державну підтримку кінематографії в Україні”, з переліку оподатковуваних в Україні доходів нерезидентів.

“Таким чином, документ удосконалює умови надання послуг з виробництва кіно- і відеоматеріалів на замовлення нерезидентів, погоджує їх з практикою європейських країн і тим самим підвищує конкурентоспроможність виробництва таких послуг в Україні”, — йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, здешевлення послуг з кіно- і відеовиробництва для іноземних компаній буде сприяти розвитку цієї галузі в Україні, розвитку і росту національної економіки шляхом зростання суміжних з кіновиробництвом галузей: готельного і ресторанного бізнесу, транспортних, фінансових, юридичних послуг, супутніх послуг інших галузей креативної індустрії, а також розвитку туризму і збільшення туристичної привабливості України.

“Також це позитивно вплине на популяризацію і поліпшення іміджу України у світі, зокрема, для поліпшення її інвестиційної привабливості в інших галузях економіки”, — наголошується у повідомленні.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування.

Нагадаємо, американський відеосервіс Netflix знімає свій перший фільм в Україні. Серед головних акторів — Жан-Клод Ван Дам та Албан Іванов. Відповідальні за зйомки у Києві — міжнародна кінокомпанія Apple Tree та українська компанія Star Media.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram