Новини
23 Лютого 2022
512

Володимир Зеленський анонсував зниження ПДВ на пальне

З початку року бензини та дизпальне подорожчали на понад 10%

Президент Володимир Зеленський анонсував запуск програми “економічного патріотизму”, який передбачає зниження податкового навантаження на бізнес в Україні. Про це він заявив у вівторок увечері, 22 лютого, у своєму новому зверненні до громадян України.

За його словами, в Україні зменшать податок на додану вартість (ПДВ) на бензин та дизельне паливо. “Це дозволить знизити ціни на заправках. Наша мета — набуття економічної незалежності. Особливо в енергетиці”, — наголосив Зеленський.

При цьому він не уточнив, на скільки буде знижений ПДВ. За інформацією enkorr, розглядався варіант зниження із 20% до 7%.

Як зазначає видання через високі ціни на нафту та послаблення гривні ціна на пальне на українських АЗС досягла рекордних значень. Так, з початку року бензини та дизпальне у середньому по країні подорожчали більш ніж на 10%, до 34-35 грн/л. При цьому у преміумсегменті мереж АЗС ціни сягнули 36,00–36,75 грн/л.

Нагадаємо, через ситуацію навколо України у вівторок, 22 лютого, ціна на нафту зросла до $96,80. Семирічні максимуми оновлено на фоні ризиків військового вторгнення Росії в Україну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram