Соцмережі
3 Травня 2022
451

Володимир Поперешнюк: Паливна галузь потребує дерегуляції

Коли в Україну прийшла війна, економіка автоматично перейшла у воєнний стан. З одного боку різко змінилися потреби та пріоритети людей, з іншого, скоротилося багато необхідних ресурсів.

Але економіка, навіть у найскладніших умовах, має здатність самовідновлюватися. Роль стабілізатора на ринку грають ціни, які сигналізують про проблеми попиту та пропозиції. Підприємці, у свою чергу, реагують на підвищення попиту споживачів та перенаправляють свої ресурси на його задоволення.

Регулювання цін та підприємницької діяльності натомість ускладнює використання підприємцями наявних та потенційних ресурсів. Виникає дефіцит! Причому чим жорсткіше регулювання, тим більшим буде дефіцит. Це стосується будь-яких товарів та послуг, які сьогодні вкрай потрібні українцям. Якщо ми хочемо вирішити проблему дефіциту пального – треба перестати регулювати ціни, скасувати всі ліцензії на торгівлю, виробництво палив, дерегулювати правила, які стосуються пересування водіїв та транспортних засобів і попросити наших західних партнерів послабити свої вимоги до регулювання.

Україні і фронту, як ніколи, потрібна повна дерегуляція та вільна економіка. До речі, у плані відновлення економіки, який презентував уряд, є пункт про те, що економіка повинна бути збудована на принципах дерегуляції та лібералізації! Я це підтримую повністю!

Тож чому би не почати негайно, з паливної галузі?

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram