Новини
18 Вересня 2020
1 065

Volkswagen виставила на продаж виробника найшвидших машин – Bugatti

До угоди хочуть залучити Porsche, яка планує збільшити свою частку в Rimac до 49%

Керівництво концерну Volkswagen вирішило продати виробника найшвидших машин – Bugatti – хорватській компанії з виробництва електромобілів Rimac. Проте, згоду на це ще не надала наглядова рада концерну, повідомляє Motor Authority.

Зазначається, що до угоди хочуть залучити Porsche, яка збирається збільшити свою частку у Rimac. “За умовами, вона може вирости до 49%. Інші подробиці поки не наводяться”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що на продаж Bugatti Volkswagen зважився після смерті мажоритарного акціонера, голови наглядової ради компанії Фердинанда Пієха. “Концерн більше не хоче витрачати гроші на так звані хобі-бренди, а збирається направити ресурси на розвиток цифровізації й автономне водіння”, – зазначає видання.

Під маркою Bugatti випускаються автомобілі класу люкс, компанія входить до складу німецького концерну Volkswagen. Навесні минулого року на автосалоні у Женеві компанія показала машину, позиціонуючи її як найдорожчий автомобіль у світі.

Купе La Voiture Noire існує в єдиному екземплярі та збирався на базі гіперкара Chiron. Під капотом у машини восьмилітровий двигун W16, до 100 кілометрів на годину вона може розігнатися за 2,5 секунди. Максимальна швидкість – 420 кілометрів на годину.

Нагадаємо, минулого року, влітку, компанія Bugatti на фестивалі в Пеббл-Біч (штат Каліфорнія, США) представила нову модель гіперкара Centodieci, який забезпечений найпотужнішим мотором і ледь не найвищим цінником – €8 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram