Новини
29 Травня 2020
1 000

Volkswagen інвестує €2 мільярди в китайський сектор електромобілів

Компанія також планує придбати 26% китайського постачальника батарей Gotion High-Tech за понад €1 мільярд

Німецький автомобільний гігант Volkswagen заявив, що інвестує близько €2 млрд ($2,33 млрд) у дві китайські компанії, що випускають електромобілі, повідомляє Reuters.

У компанії заявили, що придбають 50-відсоткову частку в JAG — материнської компанії JAC Motors, що належить уряду КНР, — і збільшить свою частку в спільному підприємстві JAC Volkswagen з 50% до 75%.

Volkswagen також планує придбати 26-відсоткову частку китайського постачальника батарей Gotion High-Tech за €1,1 млрд ($1,22 млрд).

Китай, на частку якого припадає 40% продажів Volkswagen, в останні роки став найбільшим автомобільним ринком у світі, причому Пекін неодноразово обіцяв підтримувати індустрію електромобілів.

Інвестиції в JAG — це перший випадок прямого інвестування німецького автовиробника в державну компанію, заявив генеральний директор Volkswagen China Стефан Валенстайн.

Volkswagen заявив про рекордні інвестиції відразу після того, як французький автовиробник Renault оголосив про скорочення 15 тис. робочих місць по всьому світу, і через день після того як японський автовиробник Nissan повідомив про величезні чисті збитки в розмірі $6,2 млрд на рік.

Нагадаємо, американський виробник електрокарів Lucid Motors, який разом з іншими великими гравцями галузі називають “вбивцею Tesla”, побудував завод в пустелі штату Арізона. Компанія отримала інвестиції у розмірі $1 мільярда від фонду Public Investment Fund of Saudi Arabia.

Німецький автовиробник Porsche разом із Audi розробляють нову електричну платформу для виробництва електромобілів, що стане основою для електричної версії компактного кросовера Porsche Macan та багатьох нових моделей.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram