Новини
20 Січня 2021
1 261

Власники “Нової пошти” придбали український стартап iPost

Сума угоди не відома, сервіс кур’єрської доставки оцінюють у $500 тисяч

Засновники “Нової пошти” В’ячеслав Климов і Володимир Поперешнюк інвестували у кур’єрський сервіс iPost, повідомляє Retailers. Наразі сума угоди сторонами не розголошується. Засновник PGK Groupe (продана Meest Group) Віталій Яницький оцінив технології iPost у $500 тис.

Клімов і Поперешнюк придбали сукупно 81,46% у компанії “Айпост Прогрес” (володіє сервісом iPost). Згідно з інформацією Opendatabot, операцію закрили у 2020 році через ПАТ “Закритий недиверсифікований венчурний інвестфонд “Прайд”.

Засновники iPost Сергій Жмудь і Максим Плющев залишилися співвласниками компанії — їм належить по 9,27% в “Айпост Прогрес”. Фінансовим радником угоди виступила компанія Capital Times.

Як зазначає пресслужба “Нової Пошти”, компанія завжди тримає руку на пульсі світових трендів і нових технологій, тому не може бути осторонь від краудсорсингових проєктів, які змінюють економіку в цілому та галузь логістики, зокрема.

“Ми інвестуємо у швидкість і таланти. Компанія iPost нам бачиться саме такою”, — наголосили у компанії. І додали, що разом з iPost вони залучили великих клієнтів: АТБ, Fozzy та інших.

Своєю чергою екскерівник департаменту розвитку цифрових технологій “Нова Пошта” Артем Волхонський зазначив, що за допомогою iPost компанія зможе конкурувати з Glovo і Rocket.

iPost — український стартап, заснований у 2016 році. Це онлайн-платформа, яка з’єднує кур’єрів і відправників. Кур’єри реєструються у додатку iPost, де знаходять замовлення й доставляють їх за оплату. З кожної доставки iPost стягує комісію.

Доставка займає від 30 до 120 хв., а мінімальна вартість становить 50 грн. Відправник та одержувач можуть стежити за пересуваннями кур’єра онлайн у додатку.

Тим часом український сервіс доставки Raketa змінив назву на Rocket. Компанія виходить на міжнародний рівень — для початку працюватиме на Кіпрі, далі ще в десятьох країнах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram