Новини
7 Червня 2021
634

Власники криптовалюти створили сайт для оцінки збитку від Ілона Маска

Вони впевнені — за настроями мільярдера можна ухвалювати рішення щодо інвестицій

Фото: trashbox.ru

В інтернеті з’явився сайт, користувачі якого зможуть відстежити обсяг збитку, нанесеного крипторинку твітами Ілона Маска. Команда ElonOMeter вивчає, як висловлювання засновника Tesla і SpaceX впливають на ціни криптовалют, повідомляє Rusbase.

Зазначається, що на сайті представлені всі твіти Маска з січня 2021 року, які здійснили вплив на криптовалютний ринок. “Цей мільярдер ніколи не зможе пересититися ринковими маніпуляціями, тому ми вирішили відстежувати й візуалізувати вплив його твітів на цінність криптовалюти й спільноти”, — заявляють засновники сайту.

Сайт оновлюється слідом за кожним новим твітом мільярдера — останній датується 4 червня, коли Маск запостив значок біткоїна та розбите серце. Після цього капіталізація головної криптовалюти знизилася на $68,3 млрд, втрати ж всього крипторинку становили близько $150 млрд.

Загалом рекорд був встановлений 13 травня: тоді ринок криптовалюти втратив $1,2 трлн після відмови Tesla брати біткоїни як розрахунковий засіб.

Також сайт має своєрідний лічильник під назвою “Ілон-о-метр”: він показує “рівень настрою” Маска від 0 до 100%. Наразі лічильник стоїть на позначці 25% — на думку авторів проєкту, це говорить про “жадібність” Маска, а також його прагнення впустити криптовалютний ринок.

“Ілон Маск, імовірно, найвпливовіша особа в криптовалютному всесвіті. Його твіти здійснюють прямий, миттєвий руйнівний вплив на ринки. Якщо ви стежитимете за настроями Ілона, це допоможе вам вивчити його вплив і ухвалити правильне рішення”, — йдеться у повідомленні.

Тим часом на Карибах створять першу у світі криптоспільноту. Для розрахунків на острові використовуватимуть Bitcoin Cash, Ethereum і Dogecoin.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram