Новини
25 Травня 2023
386

Власники iPhone та Apple Watch зможуть відкривати Mercedes без ключів

Новий Mercedes-Benz E-класу підтримуватиме функцію Car Key від компанії Apple

Список автовиробників, які підтримують функцію Car Key, поповниться Mercedes-Benz, повідомляє 9to5mac. Власники смартфонів і годинників від Apple зможуть відкривати, закривати або заводити новий Mercedes-Benz E-класу без ключів — достатньо мати при собі iPhone або Apple Watch. Останні моделі iPhone можуть використовувати Car Key навіть у розрядженому стані.

Ключі Car Key зберігаються у програмі Apple Wallet. За потреби їх можна передавати іншим користувачам або відкликати. Функцію підтримують деякі моделі автомобілів Kia, Hyundai, Genesis та BYD. Найбільше машин із підтримкою Car Key представлено у BMW.

Автомобіль може розпізнавати кількох користувачів одночасно. Кількість осіб, які мають доступ до цифрового ключа, не повинна перевищувати 16 клієнтів.

Обмінюватися ключами можна через AirDrop та iMessage, а після отримання додати їх до Apple Wallet.

Car Key вимагає підключення до мережі лише при початковому налаштуванні цифрового ключа, а також під час обміну ним з іншими користувачами. В решту часу опцію можна використовувати без сигналу — наприклад, у гаражі або на підземному паркуванні.

Крім Car Key, в Mercedes-Benz E-Class додадуть TikTok. Додаток впровадять в інформаційно-розважальну систему автомобіля, який має з’явитися у продажу в Китаї, США та інших ринках восени 2023 року.

Нагадаємо, Швеція будує електричну дорогу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram